30 Decembrie 2020 publicat în Sanatate 7 share-uri

Albirea dinților este o procedură în care diferite pete sunt îndepărtate de pe suprafața dinților și astfel culoarea dintelui devine mai albă.

„De exemplu, dacă ai dinții integrii, trebuie analizată eventuala prezență a tartrului (detartrajul și periajul sunt obligatorii înainte de albirea dentară!), și dacă există sau nu carii incipiente sau deja cavitare pe dinți. În plus, dacă dinții sunt cu obturații (plombe ), trebuie să iei în calcul faptul că acestea nu se albesc și e foarte posibil să primești indicația de a le schimba după ce are loc procesul de albire. Recomandat e să se facă schimbarea la 2 săptămâni după efectuarea albirii, deoarece eliberarea moleculelor de oxigen influențează adeziunea materialelor dentare. În cazul în care dinții sunt acoperiți cu coroane sau cu fațete, atunci se va analiza viitorul estetic din mai multe perspective (inclusiv protetice), și nu doar albirea în sine.” punctează dr. Nassar, medic specialist la clinica de implantologie ce-i poartă numele.

Retail jobs

Cât privește tipul 2 de albire, și anume cea internă, aceasta se face doar în cabinet. În cadrul consultației, medicul va face și va analiza o radiografie retroalveolară a dintelui sau a dinților afectați, corectitudinea tratamentului endodontic și a restaurării post tratament.

„Aici pot exista mai multe directive ce vor fi discutate în detaliu cu pacientul. În general, se recomandă tratamentul endodontic al dintelui, restaurarea acestuia în funcție de distrucția coronară (pierderea de țesut dentar sănătos) cu obturație coronară, pivot sau coroană de acoperire, sau și pivot si coroană de acoperire. Eventualele discrepanțe mari de culoare se tratează complex, fiind nevoie de o reabilitate protetică a grupului frontal de dinți, pentru a obține nivelul de estetică dorit de pacient.”, completează specialistul.

Citeste si:
De ce se pătează dinții - cauze și metode de tratament
De ce se pătează dinții -...

* Informații oferite de specialiștii Clinicii de Implantologie Dr. Lorelei Nassar

Foto fr si main: By Irina Bg /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri