25 Noiembrie 2020 publicat în Sanatate 20 share-uri

Informațiile științifice arată că menținerea unei rutine de exerciții fizice reprezintă un factor cheie pentru sănătatea fizică și psihică, mai ales într-o perioadă cu restricții legate de mișcare, cum este cea curentă.

Trucuri pentru a urma un program de exerciții fizice acasă:

  • Programează activitatea într-un moment al zilei în care există riscuri minime de a fi întrerupți sau deranjați de factori perturbatori (sună telefonul, sună curierul, s-a trezit copilul etc.). Este important să te asiguri că ai continuitate, iar cele 30-40 de minute de exercițiu să fii angrenat în activitatea respectivă, fără a te lăsa deconectat.
  • Asigură-te că ai la îndemână tot ceea ce ai nevoie pentru desfășurarea antrenamentului (ex. greutăți, saltea, coardă).
  • Pune telefonul pe modul silențios, pentru a evita să fii distras.
  • Dacă lucrezi de acasă și programul îți permite să fii flexibil, orele ideale pentru mișcare sunt la începutul zilei (10:00-13:00) sau după amiaza (16:00-18:00).

Activitatea fizică și hidratarea

Odată cu reducerea activității sportive, se pierde și o cantitate din aportul de lichide din cauza faptul că nu mai transpirăm. „Sportul este un factor care duce la creșterea aportului de lichide, însă depinde de tipul de sport pe care îl facem și de cum îl facem. Este o diferență foarte mare între a alerga 20 de kilometri la o temperatură de 28 de grade Celsius și a alerga cinci kilometri la 14 grade, lucru ce poate fi observat prin simpla cântărire a persoanei respective înainte și după desfășurarea activității fizice, în cel de-al doilea context variațiile de greutate fiind semnificativ mai mici. Categoric, însă, indiferent de anotimp sau temperatură, este necesar să asigurăm o hidratare optimă a organismului, atât înainte, în timpul cât și după activitatea fizică”, a completat dr. Alin Popescu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș

O apă cu un conținut bogat de minerale naturale contribuie la completarea necesarului zilnic de minerale esențiale sănătății inimii precum calciu, magneziu și potasiu. Berea fără alcool rămâne o variantă de luat în calcul ca sursă de hidratare, care are aproximativ 17kcal/100 ml și poate fi încadrată în zona de băuturi light, dar și în zona de băutură de rehidratare, prin prisma aportului de antioxidanți și de vitamine din grupul B, pe care berea le conține.

Foto fr si main: By Prostock-studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri