Rafturile din supermarketuri abundă în periuțe și paste de dinți, pentru diferite nevoi și cu diverse proprietăți: albire, anti-tartru, pentru întărirea gingiilor sensibile, protectare pentru smalțul dinților. Off... dar ce să alegi oare? Cum să alegi produsul potrivit nevoilor tale? Iată părerea specialistului:

Controlul stomatologic e obligatoriu dacă nu suferim de vreo afecțiune orală?

„Evident! Controlul stomatologic este indispensabil o dată la 6 luni, împreună cu un detartraj și un periaj profesional. În tot acest timp se pot depune depozite de tartru între dinți – piatră dentară - sau pot apărea carii incipiente pe diferite suprafețe ale dintelui, leziuni gingivale etc., ce pot fi depistate doar de către medicul dentist, deseori nefiind însoțite de durere.”, punctează dr. stomatolog Nassar.

Pe lângă controlul periodic la stomatolog, iată câteva recomandări pentru igiena și protejarea dinților:

  • Un periaj corect de cel puțin 2 ori pe zi;
  • Consumul de fructe și legume tari, crude – deoarece stimulează autocurățarea dentară.
  • Consumul de dulciuri doar la o singură masă, nu în diverse etape de-a lungul zilei.
  • Alege să consumi un desert din brânzeturi – „ acestea asigură un ph bazic în gură, și astfel, scade riscul de apariție a cariilor.”, concluzionează medicul specialist Lorelai Nassar.

Informații oferite de specialiștii de la Clinica de Implantologie Dr. Lorelei Nassar

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Foto fr si main: By Prostock-studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri