Ca și în cazul fațetelor din compozit sau ceramică, fațetele din zirconiu întineresc aspectul facial și creează un zâmbet frumos.  În plus, zirconiul se diferențiază prin următoarele avantaje:​

Durabilitate maximă

De departe, zirconiul este cel mai longeviv material dentar folosit în prezent pentru fațetele dentare, durata sa de viață fiind maximă, comparativ cu celelalte variante disponibile la ora actuală. După realizarea procedurii, fațeta din zirconiu poate ține chiar și 20 de ani. În plus, coroanele de zirconiu sunt mai ușoare decât coroanele metal-ceramice și cu până la 50% mai puternice.

​Este de preferat o coroană de zirconiu în cazul unui implant? Țin cont pacienții de recomandările medicului stomatolog?

 „Implanturile dentare din zirconiu sunt o tendință și o alegere mai nouă. Adesea, pacienții noștri decid pentru coroana dentară de zirconiu, deoarece, din diferite motive, coroana dentară metal-ceramică nu este o opțiune satisfăcătoare pentru ei. Totuși, implanturile din titan sunt susținute de mult mai multe studii. Acestea au fost folosite în implantologie de peste 30 de ani și există dovezi clare privind rata lor de succes.”, explică dr. Nassar.

Inițial, zirconiul a fost folosit pentru confecționarea lucrărilor dentare (coroane dentare, punți dentare), dar odată ce implanturile dentare au devenit metoda preferată de înlocuire a dinților lipsă, s-a încercat introducerea zirconiului și în implantologie.

„Momentan, datele despre acest tip de implanturi sunt încă limitate. Odată cu trecerea timpului, studiile vor confirma sau infirma calitățile acestuia.”, punctează dr. implantolog Lorelai Nassar.

Pentru cei nehotărâți sau temători de aspectul implanturilor din titan, există și varianta „hibridă”. În asemenea situații, un implant din titan cu un bont artificial din zirconiu ar putea reprezenta cea mai bună soluție.

Foto fr si main: By Ovcharenko /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri