31 August 2020 publicat în Sanatate 29 share-uri

Iată de ce ar trebui să ţii cont pentru picioare frumoase şi sănătoase.

Deseori, şi mai cu seamă vara, avem tendinţa de a fi foarte atente la aspectul picioarelor noastre, în timp ce ignorăm unele aspecte care ţin de sănătatea lor. Totuşi, pentru a ne bucura de un stil de viaţă activ, trebuie să acordăm atenţia necesară şi aspectelor legate de sănătatea picioarelor, începând de la laba piciorului şi terminând cu musculatura şi pielea.

Iată de ce ar trebui să ţii cont pentru picioare frumoase şi sănătoase.

O igienă strictă

În primul rând, igiena picioarelor este esenţială. Atunci când faci duş, este ideal să foloseşti o periuță pentru picioare pentru a curăţa eficient zonele dintre degetele de la picioare. De asemenea, zilnic, sau măcar la două zile, este recomandat să foloseşti piatra ponce pentru curăţarea călcâielor. Aceste două instrumente te ajută să scapi de pielea moartă şi îţi lasă pielea mai fină. Un alt aspect important se referă la felul în care îţi usuci labele picioarelor. Asigură-te, după fiecare duş, că această zonă a fost bine uscată cu ajutorul unui prosop curat din bumbac. Abia după ce ai parcurs aceste etape poţi aplica un spray răcoritor sau o cremă de hidratare a călcâielor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Mişcarea este importantă

Pentru picioare frumoase şi sănătoase, este important să faci mişcare în fiecare zi. Nu contează dacă mergi la sală sau dacă doar te plimbi prin parc, important este să fii activă cât de des este posibil. Găseşte-ţi în fiecare zi cel puţin 20-30 de minute pentru activitate fizică, pentru a stimula circulaţia sângelui şi a-ţi tonifia musculatura picioarelor. Pe de altă parte, dacă ai stat prea mult aşezată, seara stai măcar zece minute cu picioarele ridicate pe mai multe perne. Această poziţie este foarte relaxantă şi contribuie la o bună circulaţie venoasă.

Atenţie la ciuperci

Mersul la sală, la piscină sau încălţările folosite prea mult timp sunt doar câteva dintre situaţiile de pe urma cărora te poţi alege cu ciuperci ale piciorului sau ale unghiei. Dacă poţi să mergi la o consultaţie medicală este ideal, dar dacă nu, optim este să te consulţi cu un farmacist despre cel mai bun tratament. Nu amâna tratarea unei astfel de infecţii fungice şi implementează o igienă cât se poate de strictă pe perioada tratamentului.

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Încălţămintea potrivită

Majoritatea dintre noi stăm încălţaţi cel puţin opt ore pe zi, deci este foarte important să ne alegem încălţămintea potrivită, de calitate. De exemplu, pantofii care sunt prea strâmţi pot cauza probleme ale labei piciorului pe termen lung. Specialiştii recomandă pantofii cu vârful rotunjit, care asigură spaţiul necesar degetelor de la picioare, și cu un toc lat, nu foarte înalt și stabil. Eleganţii pantofi cu vârf ascuţiţi pe care atât de multe femei îi adoră nu sunt deloc pe placul podologilor, care susţin că purtarea lor poate duce în timp la deformarea degetelor şi la formarea calusurilor. Vara, experţii recomandă femeilor să poarte sandale de piele, cu un toc moderat, talpă flexibilă şi care nu strâng prea mult piciorul.

Încălţăminte sport de calitate

Dacă eşti o fire sportivă şi îţi place să mergi la sală sau ieşi des în aer liber să alergi, este important pentru sănătatea picioarelor tale să ai încălţăminte sport de calitate, care să îţi protejeze articulațiile şi să nu suprasolicite talpa piciorului. Aşadar, dacă iubeşti sportul, investeşte în echipamentul potrivit.

Dieta este importantă

Mai întâi de orice, trebuie să ştii că depăşirea greutăţii normale înseamnă o suprasolicitare a articulaţiilor, ceea ce duce, în timp, la deteriorarea lor accentuată şi la diferite alte probleme ale picioarelor. Aşadar, pe lângă mişcare, este important să ai o dietă sănătoasă nu numai pentru a rămâne în spectrul unei greutăţi normale, ci şi pentru a oferi muşchilor tăi nutrienţi de care au nevoie, precum magneziul sau potasiul. Un alt aspect important este hidratarea. Dacă eşti deshidratată, muşchii picioarelor vor avea de suferit şi te poţi regăsi în situaţia de a avea crampe musculare severe.

Dacă îţi doreşti să te bucuri de un stil de viaţă dinamic, dincolo de aspectele estetice, acordă în fiecare zi importanţa cuvenită sănătăţii picioarelor tale.

Sursa foto: by Ariel Pilotto on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri