Ca și în cazul fațetelor din compozit sau ceramică, fațetele din zirconiu întineresc aspectul facial și creează un zâmbet frumos.  În plus, zirconiul se diferențiază prin următoarele avantaje:​

Zâmbetul este primul element al frumuseții. Ne place să zâmbim, ba chiar să râdem cu toți dinții, căci zambetul este un gest care ține de multe ori locul cuvintelor.

În acest sens, tehnica ne vine în ajutor, iar fațetele dentare sunt un mod rapid și minim invaziv de a obține un zâmbet frumos. Cosmetica dentară se bazează pe utilizarea diferitelor tipuri de restaurări ceramice care sunt lipite de suprafața dinților pentru a spori frumusețea zâmbetului .

Ce are zirconiul atât de special? De ce și cui recomandă specialistul o fațetă din zirconiu?

„Zirconiul reprezintă cea mai bună alegere pentru fațetele dentare, deoarece  este cel mai rezistent material, precum și 100% biocompatibil. Este cel mai durabil și deosebit de potrivit pentru molari, dinți care exercită cea mai mare presiune în timpul mestecării. ”, aflăm de la dr. implantolog Lorelai Nassar.

Experiențele de până acum au arătat că zirconiul este foarte bine acceptat de gingie, de aceea este indicat pacienților cu probleme parodontale.

Foto: By photographerstudio /Shutterstock

„Alegerea zirconiului este o evoluție clară în cadrul tratamentului dentar, diferența de preț fiind oglindită de calitatea acestor lucrări, iar timpul de executare este mai scurt. Zirconiul este un metal care a câștigat teren în sfera stomatologiei moderne datorită proprietăților lui de a fi inert chimic și biologic în cavitatea bucală, datorită culorii lui albe ce poate imita foarte bine culoarea naturală a dinților și datorită durității sale, care oferă rezistență mecanică. În plus, zirconiul are o estetică deosebită în zonele laterale ale arcadelor dentare, iar în zona frontală poate fi placat cu ceramică, combinând astfel estetica și rezistența.”, explică dr. Nassar.

De ce e de preferat să alegi fațete din zirconiu?

Fațetele realizate din oxid de zirconiu sau full zirconiu sunt cele mai delicate, rezistente și durabile fațete dentare. Tratamentul reprezintă cea mai nouă tehnică în estetica dentară, efectul său armonios fiind impresionant, mai ales în schimbarea culorii și formei dinților.

Poate oricine opta pentru fațete din zirconiu? Ce condiții trebuie să îndeplinească o persoană pentru a putea beneficia de astfel de fațete?

Fațetele din zirconiu ți se potrivesc dacă:

– ai dinți foarte spațiați;

– ai suferit fracturi (dinții sunt ciobiți/sparți);

– dinții au căpătat o culoare neplăcută;

– ai unul sau mai mulți dinți cu formă inestetică;

– dorești ca fațetele să fie rezistente și să te țină cel puțin 10 ani;

– vrei un material estetic și durabil, cu un preț pe măsura calității ridicate.

Ce avantaje prezintă fațetele din zirconiu?

Ca și în cazul fațetelor din compozit sau ceramică, fațetele din zirconiu întineresc aspectul facial și creează un zâmbet perfect.  În plus, zirconiul se diferențiază prin următoarele avantaje:​

Invazivitate minimă

Fațetele din zirconiu ​necesită ca dinții să fie mai puțin șlefuiți, atât cât materialul să adere optim la suprafața dentară.

Rezistență mare, risc minim de fractură

Cu toate că fațeta este foarte subțire, zirconiul are o rezistență mai mare decât ceramica la forțele exercitate în masticație. De aici rezultă un risc mai mic de fractură.

Precizie și estetică la cel mai înalt nivel

Realizarea fațetelor din zirconiu prin tehnologia CAD-CAM (frezare computerizată) oferă un rezultat estetic precis, eliminând eroarea umană în procesul de fabricare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri