3 August 2020 publicat în Sanatate 2 share-uri

Există peste 150 de tipuri de dureri de cap. Însă numai 3 tipuri sunt cele care ar trebui să ridice semnale de alarmă și să vă trimită de urgență la medicul neurolog.

Clinica de neurologie Neuroaxis a lansat Neuroaxis Talks, o serie de webinarii cu teme medicale pentru publicul larg. Prima ediție a avut ca subiect principal durerile de cap și a abordat subteme precum tipurile de dureri de cap, tratamentul lor și semnalele de alarmă care ar trebui să trimită pacientul de urgență la medicul neurolog. Webinarul a fost gratuit și este încă disponibil pe pagina de Facebook a clinicii.

Durerea de cap este una dintre cele mai comune dureri. Pînă la 75% dintre adulții din toată lumea a avut o durere de cap în anul care a trecut. De altfel, durerile de cap sunt o cauză majoră de absenteism de la birou și de la școală. În același timp au un impact negativ asupra vieții sociale și de familie. Pentru unii oameni lupta constantă cu aceste dureri este o sursă de anxietate și depresie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi foc?

Există peste 150 de tipuri de dureri de cap. Însă numai 3 tipuri sunt cele care ar trebui să ridice semnale de alarmă și să vă trimită de urgență la medicul neurolog.

Prima este o durere de cap care apare foarte brusc, este foarte intensă sau este asociată cu un semn neurologic clar cum ar fi un deficit motor, o slăbiciune musculară, o problemă de coordonare, o problemă de vedere sau greață și vărsături pe care nu le poți opri.  Bruschețea și intensitatea mare a apariției ar trebui să determine persoana în cauză să se îndrepte spre un serviciu neurologic de urgență. O altă durere de cap care m-ar duce la neurolog ar fi una atipică – adică una care apare direct cu vărsături și greață, care se instalează în prima parte a zilei, care vine cu o senzație de somnolență și de confuzie sau cu modificări subtile de echilibru sau de coordonare. O a treia categorie de durere de cap îngrijorătoare este durerea care nu trece. În ciuda faptului că o știu de mult și iau medicamente, această durere tot persistă. Însă cel mai grav aspect într-o durere de cap este prezența acestor alte simptome neurologice – fie că este amorțeală pe jumătate de față sau de corp, scădere de putere sau somnolență – acestea trebuie să te îndrume de urgență spre ambulanță sau camera de gardă. Fereastra în care poți trata o afecțiune anunțată de această durere este destul de mică așa că trebuie să acționezi rapid”, Dr. Dan Buzoianu este medic neurolog specializat în afecțiuni neurovasculare.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Pentru atunci când nu mai ai lacrimi să plângi: de tine ține să mergi înainte! Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

Printre principalele cauze ale durerilor de cap sunt consumul de alcool, schimbarea rutinei de somn și alimentație, depresia, stresul emoțional, excesul de medicamente, postura greșită și schimbările climatice.

Foto: By fizkes /Shutterstock

Citește continuarea pe pagina următoare >>> 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri