Chit că îl alegi pentru o reabilitare completă, un zâmbet frumos sau doar pentru funcționalitatea dintelui, implantul dentar reprezintă un subiect sensibil. De ce? Pentru că acesta este o procedură chirurgicală în toată regula, de care mulți dintre noi ne temem.

De ce să optezi pentru un implant dentar?

"Unul dintre cele mai mari avantaje este acela că, cu ajutorul implanturilor dentare se poate realiza o lucrare fixă acolo unde nu mai sunt dinți deloc. Implanturile dentare sunt indicate, ca și regulă generală, atunci când ai pierdut unul sau mai mulți. Ele aduc un aport semnificativ în masticație  atunci când înlocuiesc doar câtiva dinți, iar în cazul lucrărilor complexe de genul reabilitării edentatului total prin protezare totală pe implanturi, fără aceste implanturi dentare masticația devine extrem de dificilă.

Un factor deloc de neglijat e pierderea osoasă ce intervine după extracții, dacă nu s-a făcut reabilitarea imediat. Deseori, osul maxilar se resoarbe în timp și nu mai permite peste ani să inserăm vreun implant sau să reabilitam întreagă zonă. De aceea, pierderea dinților are deseori caracter de urgență și trebuie tratată" încheie dr.Nassar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin!

Există persoane care nu au voie să își pună implanturi de acest gen?

Contraindicațiile implanturilor sunt legate de starea generală a pacientului, mai ales cei cu cardiopatii majore, HTA severă, pacienți cu diabet necontrolat, în ciroze hepatice, bolnavi cu neoplasme aflați în tratament chimioterapic. De asemenea, la nivelul cavității bucale, contraindicațiile sunt legate de igienă dentară deficitară, neoplasme sau stări precanceroase, afecțiuni ale mucoasei bucale, procese inflamatorii locale și, deloc de neglijat, de lipsa motivației reale de a se trata, legată deseori de frici moștenite din trecut.

Foto fr si main: By vmargineanu /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri