3 progrese în tratamentul scoliozei care pot rezolva cazuri considerate fără soluție

23 Iunie 2020 publicat în Sanatate 36 share-uri

Cum se tratează scolioza (cazurile "imposibile") în 2020 cu ajutorul progreselor din tehnologie.

Pentru părinții copiilor cu scolioză, numele profesorului Alanay înseamnă salvare și speranță. Este primul doctor care a aplicat în Turcia și Europa – imediat după implementarea în SUA –o metodă revoluționară de intervenție chirurgicală în cazul scoliozei numită metoda de conectare (vertebral body tethering, denumirea originală).

Profesorul Alanay este de părere că metoda de conectare (vertebral body tethering) este recomandată îndeosebi în cazul copiilor care sunt la începutul pubertății și suferă de scolioză. Indicațiile pentru această tehnică sunt precise, doar anumiți pacienți se califică pentru ea.

„Această metodă presupune conectarea șuruburilor care sunt amplasate în zona frontală a coloanei vertebrale de pe partea convexă a curburii cu o polietilenă groasă, ca un cordon. După ce șuruburile sunt conectate, banda este strânsă cu un dispozitiv și curbura este corectată la un anumit grad. După această procedură, latura convexă a curburii crește mai lent în comparație cu partea concavă și acest lucru permite curbei să se îndrepte de la sine sau aproape complet, pe măsură ce coloana vertebrală își continuă creșterea. Banda ghidează creșterea care se deplasează într-o direcție greșită și îi dă o direcție nouă, corectă”, explică procedura expertul în chirurgia coloanei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Metoda de conectare (vertebral body tethering) permite mișcare și creștere. De asemenea, spre deosebire de procedura de fuziune, nu necesită o incizie lungă pe spate. „Procedura de conectare se realizează printr-un număr mic de incizii minore, de 3 centimetri lățime pe partea torsului. Acest lucru permite cicatricilor, care constituie cea mai importantă preocupare a pacienților cu scolioză, să fie ascunse, de exemplu, de sutien sau costume de baie și să rămână invizibile. Copiilor tratați cu această metodă li se oferă avantaje majore, cum ar fi posibilitatea de a-și mișca șira spinării în mod liber, recuperare rapidă, externare timpurie din spital și revenirea mai devreme la școală”, explică profesorul Ahmet Alanay care a redat libertatea de mișcare a sute de copii operați.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Foto fr si main: By Marcin Balcerzak /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri