Odată cu apariția alternativelor vegetale ale lactatelor clasice, au apărut și întrebările referitoare la gradul de sațietate sau beneficiile specifice aduse organismului nostru, cu răspunsuri adesea contradictorii.

Conţinut nutriţional

Atât laptele animal, cât și cel vegetal conțin proteine, vitamine și minerale, doar că – desigur – în proporții diferite. Laptele de vacă are cel mai mare conținut de proteine, dar și băutura de soia se apropie foarte mult. Un studiu al Universității Mcgill din Montreal demonstrează că o ceașcă de lapte de vacă are 8g de proteine, iar una de lapte de soia conține 7g. Laptele de soia mai are, însă, avantajul de a fi mult mai sărac în colesterol decât laptele animal.

Cercetătorii ne spun că grăsimile din produsul obținut din soia sunt în cea mai mare parte nesaturate și fac ca acest tip de lapte să fie ideal pentru persoanele care au colesterolul ridicat și care au risc de boli cardiovasculare. 

Sustenabilitate pentru mediu

Studiile arată că laptele animal nu este deloc un produs prietenos cu mediul înconjurător. De exemplu, se estimează că pentru a produce 1 litru de lapte de vacă se folosesc 1.020 litri de apă! Activiștii de mediu atrag atenția și asupra energiei electrice folosite pentru procesarea laptelui, dar și asupra metanului eliminat de bovine, care este mult mai dăunător mediului înconjurător decât dioxidul de carbon. Să nu uităm și de suprafețele mari de pământ, fertilizatorii și apa folosite pentru a crBy marmi1ește hrana de care au nevoie vacile... Ai ținut vreodată cont de aceste lucruri când ai cumpărat lapte?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Caria dentară – ce este și cum se tratează Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Ei bine, cu toate aceste informații, acum poți face alegerea potrivită stilului tău de viață. Alege să fii sănătos în felul tău!

Foto fr si main: By marmi1 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri