Îngrijirea zonei intime a femeilor este un subiect prea puțin discutat pentru cât de important este.

Fii riguroasă mai ales în acea perioadă a lunii

Unul dintre cele mai bune moduri prin care poți să te simți proaspătă în această perioadă a lunii este păstrarea unei bune igiene. Schimbarea absorbantului sau a tamponului în mod regulat este esențială nu doar pentru igiena menstruală, dar și pentru sănătatea ta. Astfel, nu păstra tamponul mai mult de 3 ore și înceracă să folosești, în principal, absorbante în locul tampoanelor interne.

Nu uita de controlul anual la ginceolog

Un lucru la fel de important ca cele de mai sus este controlul periodic la ginecolog. Vorbește întotdeauna cu medicul tău înainte de a lua în calcul schimbarea rutinei de îngrijire a zonei intime. El ta va îndruma către ceea ce ți se potrivește ție. De asemenea, mersul regulat la control te va preveni de posibile afecțiuni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Pentru a menține sănătatea zonei intime, este necesară o îngrijire riguroasă și bine efectuată. Adaugă cele 5 sfaturi de mai sus în rutina ta zilnică și cu siguranță vei observa o diferență!

* Silviu Iștoc este șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital, și coordonator al Compartimentului pentru Sarcină Incipientă. Cu o formare în Germania, Doctorul Silviu Iștoc s-a întors acasă pentru a ajuta pacientele din România sa aducă pe lume copii sănătoși. 

Foto fr si main: By puhhha /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri