Îngrijirea zonei intime a femeilor este un subiect prea puțin discutat pentru cât de important este.

Faptul că vaginul este o componentă semnificativă din anatomia femeii care are puterea de a se curăța singur este deja cunoscut. Cu toate acestea, îngrijirea intimă joacă un rol crucial în menținerea sănătății și prevenirea unor posibile infecții și probleme. Mai mult decât atât, uneori, din dorința de a păstra zona curată, se apelează la anumite acțiuni care au un rezultat opus.

De aceea, astăzi, dr. Silviu Iștoc (foto), șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital a pregătit un ghid de îngrijire intimă care să vină în ajutorul tuturor femeilor.

Renunță la dușul vaginal

„Dușul vaginal poate face mai mult rău decât bine. De ce? Vaginul este un organ uimitor care se păstrează curat prin echilibrarea bacteriilor sănătoase și menținerea unui Ph optim. În schimb, dușul vaginal elimină o parte din acea bacterie sănătoasă, schimbând chiar și pH-ul astfel încât, infecțiile se pot instala mult mai rapid.” afirmă dr. Silviu Iștoc.

Cum îți păstra totuși mirosul proaspăt? Zona genitală a fiecărei persoane miroase diferit și există modalități naturale pentru a influența parfumul personal, inclusiv schimbarea a ceea ce mănânci. Alimente precum ananasul pot face ca vaginul să aibă un gust sau un miros mai dulce, în timp ce sparanghelul poate avea efectul invers.

Folosește produse fără parfum

Dacă mai sus am vorbit de dușul vaginal, află că și produsele pentru igiena externă ar trebui folosite cu grijă. Alege-le întotdeauna pe cele fără parfum pentru a nu pune în pericol iritarea zonei. De asemenea, ar fi indicat să folosești un gel de curățare special conceput pentru igiena intima care are un ph adecvat.

Atenție la lenjeria intimă

Dacă vorbim de alegerea lenjeriei intime, zona inghinală are o preferință: bumbacul. Acest material lasă pielea să respire, spre deosebire de alte materiale sintetice care păstrează umiditatea, fiind un mediu propice bacteriilor.

Folosește lenjerie intimă din bumbac mai ales când efectuezi activități fizice care presupun transpirație. Evită pe cât posbil contactul direct cu echipamentul de sport pentru a te feri de posibile infecții.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ghid de îngrijire intimă de la un medic ginecolog.