27 Aprilie 2020 publicat în Sanatate 38 share-uri

Erupțiile apar la 20% dintre pacienții cu Covid 19, iar semnele pe piele apar la debutul bolii și seamănă cu urticaria.

Febră mare, tuse seacă, resprație îngreunată. Acestea au fost primele simptome anunțate de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind definitorii pentru Covid 19. Între timp au apărut și altele – greață, vărsături, diaree, dureri abdominale și dureri musculare. Mai rar, lipsa mirosului și a gustului. Un simptom nou a apărut însă, conform celor mai recente rapoarte realizate de medicii specialiști. Este vorba despre o serie de maniestări cutanate care apar la 20% dintre pacienții confirmați cu Covid 19.

Aceste manifestări cutanate apar de obicei la debutul bolii și seamănă foarte bine cu urticaria. De altfel, multe afecțiuni virale prezinte semne și pe piele, astfel că nu este neobișnuit ca și noul coronavirus să provoace o astfel de manifestare. Pentru că suntem responsabili de sănătatea celor din jurul nostru, este bine să putem recunoaște semnele pe care ni le arată pielea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

„Pacienții pot avea erupții nespecifice, asemeni urticariei. Mai frecvent a apărut aspectul de livedo reticularis, adică un desen marmorat roz albăstrui localizat pe membre. Multe persoane prezintă acest tip de piele și în mod natural. De data această, însă, vorbim despre o erupție livedoidă nouă, la o persoană care n-a mai avut niciodată așa ceva.

Un alt semn a fost observat mai ales la nivelul degetelor de la picioare – apariția unor pete vineții, numite medical aspect de pernioză. Și acest semn este prezent în alte boli de piele dar, dacă este observat la persoane fără antecedente dermatologice, atunci este un semnal de alarmă. Ar putea fi dat de infecția cu noul coronavirus”, explică Dr. Mihaela Leventer, medic dermatolog Dr. Leventer Centre.

Recomandarea medicului dermatolog este ca, la apariția uneia dintre aceste manifestări cutanate, să faceți imediat o programare dermatologică clasică sau prin telemedicină. Medicul specialist dermatolog are expertiza necesară să recunoască aceste aspecte pe piele și poate deosebi leziunile comune de leziunile suspecte.

22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

* Informatii oferite de specialiștii de la Centrul Dr. Leventer

Centrul s-a dezvoltat cu scopul de a oferi pacienților cu afecțiuni dermatologice soluții integrate și complete, atât pentru pielea sănătoasă, cât și pentru pielea bolnavă. Oferă tratamente de estetică și cosmetică medicală, screening și biopsie de piele, tratamente pentru toate afecțiunile dermatologice, excizii de tumori pentru cancerul de piele de tip melanom, intervenții chirurgicale Mohs pentru cancerul de piele de tip carcinom și reconstrucții estetice după intervențiile chirurgicale complexe.

Foto: By Irzhanova Asel /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri