29 Aprilie 2020 publicat în Sanatate 3 share-uri

Medicul specialist îți spune ce trebuie să știi despre febra în timpul sarcinii - inclusiv temperatura la care este considerată febra la femeile gravide, care sunt riscurile și importanța de a avea un consult medical.

Când ești însărcinată, poate fi greu de spus dacă suferi de febră sau pur și simplu resimți doar o căldură mai intensă. La fel ca majoritatea viitoarelor mămici care așteaptă un bebeluș, s-ar putea să îți simți corpul mai fierbinte, datorită schimbărilor hormonale. Însă, apariția febrei nu este un lucru normal, ci o problemă ce indică faptul că ceva nu este în regulă.

Dr. Silviu Iștoc, șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital, îți spune ce trebuie să știi despre febra în timpul sarcinii - inclusiv temperatura la care este considerată febra la femeile gravide, care sunt riscurile și importanța de a avea un consult medical.

Ce temperatură este considerată febră pentru gravide și care sunt simptomele febrei în sarcină?

„Când vine vorba de febră, numerele de pe termometrul indică gravitatea simptomelor. Temperatura la o persoană sănătoasă se află între 36,6 și 37,4 grade Celsius. În general, regula este aceeași în timpul sarcinii: o temperatură de peste 37,5 grade Celsius este considerată cel putin subfebră. Dacă temperatura trece de 38 grade C, sună-ți imediat medicul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica? Simulare Evaluarea Națională 2023. Subiectele primite de elevi la Matematică, proba scrisă 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

În caz contrar, o febră cu nivel scăzut, care este sub 38 grade C, de cele mai multe ori, nu este ceva de care să îți faci griji. Însă este recomandat să urmărești  termometrul pentru a te asigura că numerele nu încep să crească.”, afirmă dr. Silviu Iștoc.

Care sunt cauzele apariției febrei  în timpul sarcinii?

Te poți confrunta cu febră în timpul sarcinii din aceleași motive din cauza cărora apare și atunci când nu este vorba de o sarcină. În fapt, șansele sunt mai mari să te confrunți cu infecții virale comune, cum ar fi gripa sau răceala, în această perioadă delicată. Acest lucru se poate întâmpla pentru că sistemul imunitar este modificat pentru a-ți proteja fătul.

Febra mică poate fi rezultatul unei infecții virale benigne, precum o răceală, în timp ce temperatura mai mare poate fi un simptom al gripei. Uneori, febra poate fi cauzată de o infecție bacteriană – precum o infecție a tractului urinar, o infecție a rinichilor - care poate necesita antibiotice.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Din această cauză, femeile însărcinate ar trebui să evite consumul de carne crudă, pește și brânză nepasteurizată pentru a evita expunerea la bacterii precum listeria, ce pot provoca, de asemenea, o febră ridicată.

Citește continuarea pe pagina următoare >>> 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri