22 Aprilie 2020 publicat în Sanatate 3 share-uri

Paradontoza reprezintă o infecție comună care deteriorează gingiile și structura osoasă ce susține dantura.

Izolați la casele noastre de peste o lună, distanțați social și cu clincile dentare închise, ne vedem puși în ipostaze care mai de care mai inedite și diferite. Ce te faci în cazul unei sensibilități dentare sau cum te păzești de paradontoză? O boală perfidă și foarte periculoasă, paradontoza reprezintă o infecție comună, care deteriorează gingiile și structura osoasă ce susține dantura.

Parodontoza este un inamic tăcut de cele mai multe ori. Puțini pacienți stiu că o au, pentru simplul motiv că e fară durere și deseori și fară niciun alt simptom. Cum se poate preveni? “Prin vizite regulate la medicul stomatolog”, spune dr.Lorelei Nassar, specialist în chirurgie și implantologie.

Cum apare parondontoza și de ce?

Numele ”paradontoză” se traduce prin “inflamație în jurul dintelui”. Și se întâmplă atunci când microorganisme precum bacteriile care înconjoară dintele se multiplică, iar sistemul imunitar reacționează și elimină toxine. Netratată, paradontoza generează pierderea dinților și poate crește riscul unui accident vascular sau alte probleme ale inimii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar
Foto: By Pixel-Shot /Shutterstock

Cum poți să o ții sub control? ”Prin consultații periodice și detartraj regulat. Sunt etape obligatorii pentru oricine își dorește o dantura sănătoasă. În cazul pacienților cu paradontoză, doacești pași îl pot ajuta să depisteze boala într-un stadiu incipient. Primul lucru pe care îl constatăm este că se mișcă un dinte, dar atunci e prea târziu”, adaugă dr.Nassar.

Cum poți preveni paradontoza în 6 pași?

În afara consultației de rutină efectuată o dată la 6 luni, ai nevoie și de o radiografie panoramică. De ce radiografie? Pentru că doar în acest fel se poate observa nivelul osului maxilar și eventualele pungi parodontale. Numim "pungi" acele șănțulețe adâncite dintre dinte și gingie, în care se acumulează microbi și toxine de microbi, care distrug ligamentele de susținere ale dintelui și osul dimprejur.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

2. Igienizare periodică. Este o operațiune obligatorie. Chiar dacă și acasp, îți asiguri o igienă orală ca la carte, cu tehnologie de ultima generație, detartrajul și periajul profesional periodic sunt absolut necesare. Explicația? Există  foarte multe nișe de retenție în care periuța nu e suficient de eficientă, locuri unde se acumulează tartru și placă bacteriană.

3. Ața dentară nu trebuie să lipsească din rutina zilnică de îngrijire. Este ușor de folosit, oriunde și oricând. Chiar și în vacanță. Până ajungeți la ora periajului, se poate face o igiena sumară cu ață dentară și clătit cu apă de gură.

Citiți continuarea pe pagina următoare >>> 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri