6 mituri despre îngrijirea dinților în care nu trebuie să mai crezi:

Periuța dentară cu peri duri curăță mai bine dinții

Este adevărat că o periuță dentară cu peri duri poate curăța mai bine dinții, însă în același timp există riscul de a răni gingia, care se retrage cu timpul și produce sensibilitate dentinară, mai ales dacă este apăsată cu presiune mare, așa cum se întâmplă cu majoritatea bărbaților.

Periuța cu peri moi este ceea mai indicată pentru dinți

Acest tip de periuță este folosită de persoanele care au probleme parodontale, însă, din păcate, nu curăță eficient placa bacteriană foarte aderentă, iar bacteriile rămase pot agrava afecțiunea parodontală. “Folosită cu mișcările și presiunea corecte, periuța dentară cu peri de duritate medie va curăța foarte bine dinții, fiind cea mai recomandată. Nu în ultimul rând, este foarte important ca aceasta să fie înlocuită la fiecare trei - patru luni sau chiar mai devreme, dacă perii sunt uzați, deoarece o periuță de dinți uzată nu va curăța eficient dinții”, explică specialistul ortodont.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Caria dentară – ce este și cum se tratează

Așadar, dacă anumite sfaturi de îngrijire a dinților nu par foarte de încredere, este indicată consultarea părerii unui medic stomatolog înainte de a le urma. În felul acesta ne vom asigura un zâmbet frumos dar, mai ales, sănătos, evitând efectele negative care pot veni odată cu adoptarea unor măsuri incorecte de îngrijire a danturii.

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala.Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT.  Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Foto fr si main: By By O.Bellini /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri