Beneficiile pe care le aduce rutina de îngrijire a dinților pe termen lung sunt nenumărate pentru fiecare persoană, indiferent de vârstă.

Inflamația gingivală

Gingivita este o afecțiune frecventă, dar care lăsată netratată poate în cazurile extreme să ducă la pierderea dinților și a masei osoase.

“Placa bacteriană determină umflarea, înrosirea și sângerarea foarte ușoară a gingiei, fenomen care poate fi tratat printr-o mai mare atenție acordată curățării dinților și a spațiilor interdentare. Chiar și în cazul pacienților care poartă aparat dentar această problemă este reversibilă și dispare în câteva zile, după îndepărtarea aparatului dentar, când pacientul se poate igieniza corect”, explică specialistul ortodont.

Așadar, deși majoritatea persoanelor își curăță dinții în mod regulat, este posibil ca rutină de îngrijire dentară să fie incompletă sau incorectă. Vizita periodică la medicul stomatolog, precum și adoptarea unor măsuri de îngrijire corecte pot face o diferență mare pe termen lung, mai ales în cazul pacienților care urmează tratament ortodontic. Cei din urmă vor rămâne cu deprinderi de igienă corecte și după scoaterea aparatului dentar, ceea ce îi va ajuta și pe viitor să prevină cariile și complicațiile lor, precum și cheltuiala și disconfortul vizitelor dese la stomatolog.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Clinica aduce la un loc medici specialisti in domeniile: ortodontie, estetica dento-faciala, endodontie, chirurgie, parodontologie, protetica, ce isi desfasoara activitatea sub indrumarea Dr. Mihaela Dan. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Foto: By wavebreakmedia /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri