27 Ianuarie 2020 publicat în Sanatate 1 share-uri

Nu amânați evaluarea anuală a sănătății! Este sfatul tuturor medicilor către orice persoană precupată de menținerea unei stări de bine pe termen lung.

“Dacă o persoană se confruntă cu episoade de constipație care alternează cu cele de diaree, cu o scădere în greutate inexplicabilă sau are un test hemocult pozitiv, dacă are rude de sânge care au avut cancere de colon, atunci recomandăm colonoscopia virtuală fie când apar simptomele menționate, fie mai devreme de 50 de ani. Colonoscopia virtuală se recomandă și dacă există afecțiuni inflamatorii, precum polipii, care trebuie monitorizați permanent. De asemenea, trebuie să fie atente la starea de sănătate și persoanele care consumă carne în exces sau au exces ponderal, pentru că au un risc crescut de cancere digestive. Colonoscopia virtuală este mai ușor de tolerat, dar are și minusuri: leziunile sub 10 mm nu pot fi vizualizate prin această metodă. În momentul când vrem să biopsiem un polip sau orice altă leziune, pentru analiza histopatologică, prin colonoscopie virtuală, nu putem face aceste manevre. În aceste situații, recomandăm colonoscopia clasică”, explică medicul Delia Grecu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

În contextul creșterii numărului de pacienți cu afecțiuni maligne, medicii recomandă renunțarea la obiceiurile nocive precum fumatul sau excesul de alcool, factori de risc pentru cancere. De asemenea, orice tuse persistă, care nu trece în 2-3 săptămâni, trebuie investigată la medic. Dieta echilibrată, mișcarea făcută constant, evitarea fumatului, a excesului de alcool și prevenirea infecțiilor cum sunt cele cu HPV, Helicobacter pylori sau hepatite sunt tot atâtea metode pentru a reduce substanțial riscul de cancer.

“Aș sfătui pe oricine să aibă un stil de viață cât mai sănătos, să consume fructe, legume, fibre, să se hidrateze corect, să facă minimum 30 de minute de mișcare pe zi, să evite alcoolul, să renunțe la fumat, să-și mențină greutatea optimă, să se odihnească. Toate acestea împreună, alături de respectarea programului de analize și investigații anuale, sunt de ajutor pentru a avea o viață sănătoasă și a depista cancerele într-o formă incipientă”, concluzionează medicul Delia Grecu din echipa Onco Card.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate

Foto fr si main: By ra2 studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri