12:01, 14 Ianuarie 2020 publicat în Sanatate

Dezvoltarea cariei la copii poate fi prevenită, atât prin anumite măsuri la domiciliu, cât și cu ajutorul medicului specialist.

4.    Igienizarea corectă a dinților

Dacă metodele enumerate mai înainte protejează, în principal, suprafețele vizibile ale dinților, folosirea aței dentare la copil, ajutat de către părinte, previne apariția cariilor interdentare, mult mai frecvente decât celelalte tipuri de carie. Pentru a putea fi manevrată mai ușor de către copii, care nu au o manualitate foarte bună, există ață dentară pe un suport de plastic, ca o praștie, foarte ușor de folosit.

Citeste si:
Ghid de urmat pentru a avea o dantură sănătoasă și un zâmbet tânăr
Ghid de urmat pentru a avea o...

5.    Îndreptarea dinților prin tratament ortodontic

Oricâte eforturi ar depune copilul pentru curățarea corectă a dinților, chiar și cu ajutorul părintelui, înghesuirea dentară împiedică periuță dentară să pătrundă pe toate suprafețele dentare, iar căria devine aproape inevitabilă. Alinierea dinților prin intermediul aparatului dentar va ajuta la protejarea lor.

Citeste si:
Cum îți păstrezi zâmbetul alb și sănătos timp îndelungat
Cum îți păstrezi zâmbetul alb...

* Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Foto fr si main: By polya_olya /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri