18 Decembrie 2019 publicat în Sanatate 5 share-uri

Când este necesar stripping-ul dentar?

Avantaje și dezavantaje

Probabil că cel mai mare avantaj al stripping-lui este eliminarea necesității extracției dentare pentru a câștiga spațiul necesar și a scurta durata tratamentului ortodontic. În plus, procedura presupune deplasări mai mici ale dinților și, implicit, risc mai mic de recidivă (revenire a dinților în poziția inițială).

Principalul dezavantaj al acestei proceduri este faptul că este ireversibilă și odată efectuată impune o igienă dentară mai atentă și folosirea obligatorie a aței dentare.

Chiar și după șlefuire, dintele este încă “îmbrăcat” în smalț, stripping-ul presupunând doar îndepărtarea unui strat subțire de smalț, nu eliminarea completă a acestuia. Atâta vreme cât va rămâne un strat de smalț, riscurile la care este expus dintele ar trebui să fie relativ neschimbate față de starea anterioară procedurii.

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Pe parcursul celor 15 ani de experienta, Dr. Mihaela Dan a reusit sa aduca zambetul pe buzele a mii de pacienti. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. C Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Foto fr si main: By Dyachkov /Shuttterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri