5 Decembrie 2019 publicat în Sanatate 32 share-uri

Molarul de minte este un dinte pe cale de dispariție, pe care generațiile din viitorul mai apropiat sau mai îndepărtat nu îl vor mai avea.

5. Umflarea obrazului

Inflamația locală difuzează spre țesuturile din jur, care se pot mari de volum, putând fi dure sau mai moi la palpare (pipaire).

6. Sângerare gingivală – provocată tot de acumularea de bacterii.

“Desigur că intervenția chirurgicală de îndepărtare a molarului de minte nu va avea loc în plin proces infecțios, ci după tratarea episodului acut cu ajutorul antibioticelor, antiinflamatoarelor, drenajului și spălăturilor locale cu substanțe antimicorbiene. Radiografia dentară este obligatorie, iar momentul potrivit pentru extracție este ales de către medicul specialist”, spune specialistul ortodont.

Din păcate, eruptia molarului de minte nu poate fi prevenită, însă respectarea controalelor regulate la șase luni pentru curățare și control va permite dentistului monitorizarea evoluției molarilor de minte. Ba mai mult, radiografiile dentare regulate pot indică erupția molarulor de minte chiar înainte de apariția oricăror alte simptome.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii Orto-Implant Expert. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Foto fr si main: By Yuriy Maksymiv /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri