2 Decembrie 2019 publicat în Sanatate 6 share-uri

Specialistul specialist enumeră 5 motive pentru care nu mai trebuie amânat momentul tratamentului pentru varice și explică pe larg în ce constă acesta.

Ciorapii medicinali sunt mai ușor de purtat în perioada aceasta.

Singura cerință, după tratamentul varicelor, este purtarea acestor ciorapi compresivi. Fabricați din bumbac, nailon sau spandex, ei pot fi destul de incomozi primăvara și vara, deoarece sunt călduroși. Iarna, în schimb, prind chiar foarte bine pe sub pantaloni. „Să stai vara cu ciorapul și cu pansamentul compresiv e incomod. De aceea e de preferat să faci tratamentul în sezonul rece. Acum, toamna și iarna e momentul”, spune specialistul.

Trebuie evitată expunerea la soare.

Un alt motiv pentru care tratamentul varicelor se recomandă în sezonul rece este că, după scleroterapie, trebuie evitată expunerea la soare timp de câteva săptămâni. „Ori vara e mai greu să te ferești de soare și să porți ciorap elastic. Este perioada vacanțelor”, explică Profesorul Firescu.

Până la primăvară, picioarele vor arăta perfect.

Dacă argumentul medical al grijii pentru sănătate nu e suficient de motivant, poate vă va convinge cel estetic: până la primăvară, când se deschide din nou sezonul hainelor lejere și mai scurte, picioarele vor avea timp să se amelioreze semnificativ și varicele să dispară complet. „Tratamentul e indicat acum atât pentru varicele mari, cât și pentru cele mici, pentru venectazii”, adaugă expertul clinicii.

Foto fr si main: By vasara /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri