8 Noiembrie 2019 publicat în Sanatate 82 share-uri

Studiile au demonstrat faptul că vitamina D3 are efecte favorabile asupra sistemului imunitar, deoarece contribuie la activarea celulelor acestui sistem.

Vitamina D3 sau „vitamina soarelui” (deoarece este produsă la nivelul pielii în urma expunerii la soare), îndeplinește un rol foarte important în organism, având funcția de absorbție și de fixare a calciului și a fosforului, nutrienți ce contribuie la dezvoltarea și menținerea sistemului osos puternic și sănătos.  

În sezonul rece, datorită lipsei constante a soarelui, cantitatea de vitamina D3 din organism scade, motiv pentru care ar trebui echilibrată prin alte mijloace, ca de exemplu prin consumul de diverse alimente precum pește gras, avocado, ouă, cereale integrale, ori prin folosirea unui supliment alimentar achiziționat dintr-o farmacie

Vitamina D3 sprijină sistemul imunitar

Studiile au demonstrat faptul că vitamina D3 are efecte favorabile asupra sistemului imunitar, deoarece contribuie la activarea celulelor acestui sistem și micșorează riscul de dezvoltare a unor boli imune precum scleroza multiplă sau poliartrita reumatoidă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Tratamente naturiste și suplimente pentru articulații flexibile și fără dureri 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Vitamina D3 acționează benefic asupra sistemului osos

Cel mai cunoscut rol al vitaminei D3, după cum am menționat anterior, este absorbția calciului - acesta este vital pentru sistemul osos, iar fără absorbția și fixarea unei cantități suficiente de calciu, rezistența și densitatea oaselor scade semnificativ în timp, ceea ce duce la creșterea riscului de apariție a unor probleme la nivel osos.

Datorită acestui rol, vitamina D3 ajută la reducerea riscului de apariție a unor afecțiuni precum osteoporoza și artrita reumatoidă.

Vitamina D3 - beneficii asupra sistemului muscular

Beneficiile vitaminei D3 asupra sistemului muscular au fost descoperite de curând, în urma unor cercetări. S-a dovedit că aceasta poate reduce spasmele musculare și contribuie la funcționarea normală a sistemului muscular care, datorită unei cantități insuficiente de vitamina D3, poate slăbi în timp.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Herbalife Nutrition lansează Phyto Complete, un nou produs pentru controlul greutății Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Aportul corect de vitamina D3 previne unele boli grave

Un studiu recent arată că vitamina D3, în cantități suficiente, poate contribui la prevenirea unor forme de cancer precum cancerul de colon, de prostată, de sân sau ovarian. Totodată, aportul corect de vitamina D3 poate contribui și la prevenirea apariției afecțiunilor la nivelul inimii, pentru că menține sănătatea acesteia.

Beneficiile vitaminei D3 pentru bebeluși și copii

Vitamina D3 este transmisă bebelușilor prin intermediul laptelui matern. Este foarte important să li se asigure o cantitate suficientă de vitamină, pentru că aceasta este esențială pentru o dezvoltare sănătoasă. 

Dacă laptele matern nu conține suficientă vitamina D3 (ceea ce înseamnă că mama are o carență de vitamina D), crește riscul de dezvoltare a rahitismului la bebeluș. Această afecțiune este considerată o consecință principală a lipsei de vitamina D și se manifestă prin deformarea oaselor, în special a oaselor de la nivelul membrelor inferioare. Tocmai de aceea, medicii recomandă administrarea vitaminei D3 atât mamei, cât și bebelușului - mai ales în primii doi ani de viață ai acestuia.

Riscurile comune ale consumului de anticoncepționale Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie

Alte beneficii ale vitaminei D3

Vitamina D3 mai are și alte beneficii importante pentru sănătate, precum:

  • stimularea funcției creierului chiar și la vârste înaintate;
  • contribuie la menținerea greutății normale a corpului;
  • în cazul persoanelor care se confruntă cu astm, vitamina D3 poate contribui la reducerea frecvenței și severității simptomelor acestei afecțiuni;
  • este „vitamina soarelui”, ceea ce înseamnă că poate proteja pielea împotriva radiațiilor;
  • o cantitate suficientă de vitamina D3 în organism reduce semnificativ oboseala cronică - una dintre principalele simptome ale carenței de vitamina D3;
  • un alt beneficiu important al vitaminei D3 este cel legat de starea de spirit - previne depresia și indispoziția, iar în același timp contribuie la menținerea puterii de concentrare și ajută memoria;
  • are un rol important și în ceea ce privește fertilitatea, deoarece este implicată în producerea hormonilor sexuali. Unele studii au descoperit că un număr mare de femei infertile prezintă un nivel scăzut de vitamina D3 în organism.

Așadar, vitamina D3 în cantitățile potrivite, are numeroase beneficii incontestabile asupra sănătății, fiind considerată o vitamină de bază din organism.

Cine este Diana Micu, expertul în imobiliare, care îți spune cele mai sincere previziuni în materie de proprietăti  Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC Dezvoltarea armonioasă la copii: ce jocuri sunt potrivite?

Foto fr si main: Photo by Alexander Mils on Unsplash 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri