Adiția de os este o procedură chirurgicală necesară atunci nu există o cantitate suficientă de țesut osos necesară să susțină implanturile dentare.

4. Ușoară sângerare

Ușoare urme de sânge care dau o colorație roz salivei sunt normale, însă dacă sângerarea devine mai abundentă, trebuie contactat de urgență medicul, pentru a identifica potențiala cauză și a o îndepărta.

Recomandări

În primele zile postintervenție este recomandată o dietă mai specială, cu multe lichide.

“Este recomandat consumul de alimente moi și lichide în ziua intervenției, precum și evitarea produselor lactate pentru primele 48 de ore după operație deoarece acestea conțin bacterii vii care pot dăuna grefei osoase. După 24 de ore se poate reveni la o dietă normală, însă evitând mestecarea alimentelor în zona în care a avut loc intervenția, pentru a nu produce traumatizarea ei”, atenționează doamna doctor Mihaela Dan.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

O igienă orală bună este esențială pentru o vindecare rapidă și pentru a reduce șansele de apariție a unei infecții.

“Pe lângă rutina zilnică de îngrijire orală sunt recomandate și clătirile cu apă călduță cu sare de cel puțin patru până la cinci ori pe zi. Zona din jurul intervenției trebuie curățată cu atenție, pentru a nu produce leziuni”, spune specialistul ortodont.

Fumatul imediat după intervenție este contraindicat deoarece fumul de tutun poate întârzia procesul de vindecare, iar în unele cazuri poate provoca eșecul intervenției de adiție de os.

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie şi ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Facultatea de Stomatologie, completandu-şi studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodonţie şi ortopedie dento-faciala. Dorinţa de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in ţara şi in strainatate, precum şi infiinţarea Clinicii Orto-Implant Expert.

Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Foto fr si main: By AXL /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri