, 30 Noiembrie -0001 publicat în Sanatate 3 share-uri

3 întrebări pe care și le pun micuții atunci când ajung la ortodont

Odată cu terminarea vacanței, începerea școlii este un moment favorabil și pentru un control ortodontic la copiii de clasa a I-a până la adolescenții de 14-18 ani, deoarece problemele dentare și osoase descoperite la aceste categorii de vârste pot fi rezolvate mult mai ușor și într-un timp mult mai scurt.

În același timp, medicul ortodont Georgiana Bordei afirmă că, în special în această perioadă, la început de școală și de toamnă, mulți părinți se decid să le pună aparat dentar copiilor lor, dar majoritatea dintre ei nu știu care este tipul de aparat care se potrivește cel mai bine cu fizionomia feței și cu diagnosticul primit de la doctorul stomatolog.

“Pentru adolescenții care au deja dantură permanentă, aparatele dentare de ultimă oră pot fi metalice, ceramice sau de safir, extrem de estetice și de puțin vizibile, pe care le pot personaliza lunar, cu culorile preferate. Este foarte important ca această corectare a danturii să aibă loc în perioada de creștere, ideal până la vârstă de 18 ani deoarece, rezultatul este obținut mult mai rapid, iar stabilitatea lui în timp este mult mai bună. Aparatele dentare fixe moderne, practicate de clinică noastră, în special cele pentru copii cu dentiție mixtă, care sunt în perioada de dezvoltare, sunt foarte ușor de tolerat, iar cei mici se obișnuiesc cu ele în maxim câteva zile”, explică medicul ortodont Georgiana Bordei, directorul OrtoClass.

3 întrebări pe care și le pun micuții atunci când ajung la ortodont

O să mă doară montarea și purtarea aparatului dentar?

“Montarea unui aparat dentar este o procedură total nedureroasă, dar de durată. O ședință în care se montează aparat dentar, pe ambele arcade, durează aproape două ore, timp în care pacientul va trebui să stai cu gura deschisă. Nici pe parcursul purtării aparatului dentar nu o să îl doară, însă în prima săptămână după montaj, dantura va fi puțin mai sensibilă și le recomandăm, ca în cazul în care simți un disconfort sau durere, să ia un anti-inflamator”, explică medicul ortodont.

O să pot mânca orice vreau atunci atunci când port aparatul dentar?

“Pacientul nu va putea mânca orice, dar nu va trebui nici să renunțe la foarte multe lucruri. Va trebui să aibă grijă cu guma de mestecat, caramelele lipicioase și alimentele foarte dure, cum ar fi: migdalele, alunele, pâinea prăjită, popcorn-ul și chipsurile. De asemenea, va trebui să aibă grijă și în cazul merelor sau altor fructe tari, deoarece nu va putea mușca din ele, ci vor trebui tăiate în bucățele mai mici”, declară Georgiana Bordei.
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri