Comunicat de presă
Afecțiunile din sfera proctologică au fost și, din păcate, rămân un subiect tabu pentru foarte mulți. Cuprinși de jenă, speriați de ideea unui control medical și a unor mărturisiri delicate, și cu atâtea informații la îndemână – dar periculoase – pe internet, oamenii aleg fie să strângă din dinți și să spere că boala o să treacă de la sine, fie să își decidă siguri diagnosticul după simptome similare și să își ia tratamentul din recomandări. Așa s-a ajuns la o situație alarmantă, atrag atenția specialiștii clinicii OK Medical, clinică specializată în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor proctologice.
Campanie pentru depistarea precoce a cancerului bronhopulmonar: 50...

“Oamenii îmi povestesc că au dat o căutare pe Google, li s-a părut lor că au hemoroizi sau fisuri anale, s-au dus farmacist, care le-a confirmat această suspiciune și au plecat de acolo cu un tratament greșit care, de cele mai multe ori, le face rău - nu numai că nu ameliorează simptomatologia, ba chiar o accentuează şi ajung să se adreseze medicului cu afecțiuni deja cronicizate sau complicate. Tratamentul este mai scump, de mai lungă durată, cu suferinţe mai mari pentru ei (dureri, arsuri), decât dacă ar fi primit de la început un diagnostic corect și un tratament adecvat. De exemplu, un pacient cu tromboză hemoroidală se duce la farmacie și spune că-l doare și că nu poate să aibă scaun de teama durerii. Primește o cremă pentru cu totul altceva – fisură anală (căci diagnosticul de tromboză nu poate fi stabilit fără un consult/examinare) - ceva care nu-i va face deloc bine și doar pierde timp chinuindu-se și așteptând, în zadar, vindecarea”.
3 Nutrienți care contribuie la ameliorarea simptomelor menopauzei

Dincolo de suferința inutilă, cel mai mare risc pe care-l are automedicația este confundarea afecțiunilor. Credem că suferim de hemoroizi, pentru că este cea mai comună boală care se potrivește simptomelor, folosim creme de la farmacie sau supozitoare și așteptăm să ne simțim mai bine, când, de fapt, acolo sunt probleme mult mai grave, care necesită măsuri urgente de tratament.
„În ideea că ai hemoroizi, poți ignora inclusiv formațiuni tumorale, polipi de canal anal, ulcerații, angiodisplazii, cancer... Pui sângerarea pe seama hemoroizilor, dar, de fapt, ea este produsă de o tumoră de la nivelul rectului, sau de la nivelul canalului anal sau a colonului”, spune specialista clinicii OK Medical.
Este un aspect important asupra căruia experții în proctologie insistă – medicul și numai el poate pune un diagnostic precis pentru că majoritatea afecțiunilor din această sferă au doar două simptome.
Sănătos la pieptul mamei
Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri la care pandemia îi expune pe copii și părinți
Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei