Infecțiile micotice la nivelul piciorului sunt întâlnite relativ frecvent, apariția lor fiind legată de prezența din abundență a unor agenți patogeni.

Măsuri de prevenție

O bună igienă este primul și cel mai important pas de prevenire a infecției sau reinfecției.

“Este esențială igiena zilnică a picioarelor, ștergerea foarte bine după baie a tălpilor și a spațiilor dintre degete, spălarea mâinilor după atingerea unei unghii infectate și dezinfectarea forfecuțelor/unghierelor după fiecare folosire. Este recomandată renunțarea la unghiile artificiale sau oja semipermanentă, precum și frecventarea saloanelor ce sterilizează după fiecare client ustensilele de pedichiură, inclusiv pilele de unghii”, atenționează specialistul dermatolog.

Un rol important îl are și renunțarea la încălțămintea veche sau dezinfectarea ei frecventă cu sprayuri sau pudre antimicotice. Chiar și pantofii noi cumpărați este ideal să fie dezinfectați cu sprayuri sau pudre antimicotice. Este de evitat transpirația prin purtarea de șosete cu putere mare de absorbție, fiind recomandată utilizarea de pantofi confecționați din materiale ce favorizează transpirația să se evapore. Pentru a preveni apariția unor infecții este de evitat și mersul cu picioarele goale pe cât este posibil, mai ales  la piscină, la bazinul de înot sau în vestiare/dușuri. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

În cazul în care în ciuda măsurilor de prevenție o infecție se dezvoltă, este esențială prezentarea la medicul dermatolog odată cu apariția primelor simptome.
    

Foto main: By Artem Furman /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri