Mii de oameni din întreaga lume se îmbolnăvesc anual de cancere care afectează oasele și țesuturile moi. Sunt forme mai rare de afecțiuni maligne față de alte tipuri, însă tratarea lor implică provocări cu totul speciale pentru medici. Asta pentru că dincolo de afectarea oncologică, poate apărea și cea a funcției membrelor.

Comunicat de presă

“Scopul nostru principal este îndepărtarea completă a tumorilor maligne și a țesuturilor afectate de acestea. Înainte de face intervenția chirurgicală, apelăm la rezonanță magnetică, care ne asigură o vizualizare tridimensională a tumorii. Aceasta ne ajută să pregătim minuțios intervenția chirugicală: decidem calea de intrare, țesuturile care trebuie rezecate, cât de mult ne putem apropia de os, cât de aproape sunt de articulație, cum procedăm în cazul vaselor de sânge și multe altele. Regula cea mai importantă este extirparea tumorilor cu margini bune de siguranță. Dacă se scoate tumora și nu se respectă marginile de siguranță, operațiile de reconstrucție vor eșua pentru că tumorile vor recidiva”, spune Prof. Dr. Harzem Ozger (foto), unul dintre experții Acibadem, specializat în tratamentul tumorilor osoase.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

O altă provocare pentru specialiștii în oncologia ortopedică o reprezintă metastazele osoase, care pot apărea secundar mai multor tipuri de cancere precum cele de sân, plămâni sau prostată. Succesul terapiilor este dat și de abordarea cazurilor în cadrul echipelor multidisciplinare din care fac parte oncologi, chirurgi, specialiști în imagistică, în chirurgie reconstructivă, anatomopatologie, radioterapie și recuperare.

“După rezecția cu margini de siguranță, provocarea este să salvăm membrul afectat de tumoră și funcțiile sale. În acest moment, intervin operațiile de reconstrucție care sunt menite să restaureze funcția zonei afectate de excizia tumorală. În domeniul nostru, folosim de exemplu, alogrefele care provin de la alte persoane, pentru a realiza reconstrucțiile. Însă acest lucru nu este întotdeauna posibil din cauza costurilor: alogrefele de os trebuie ținute într-o bancă de os. În plus, în unele țări, există probleme legate de donarea de țesut. Astfel, la ora actuală, trendul este reciclarea osului după rezecție și repunerea la locul de unde a fost îndepărtat cu tumora, cu costuri mai mici. Dar acest os este lipsit de vitalitate, de aceea, durează reluarea funcției normale. De aceea, apelăm la metode de revitalizare mai rapidă a acestui os, pentru că există risc de fractură. Iar acest lucru se face prin transplatarea altui os, fibula, cu tot cu alte structuri, pentru a revitaliza osul repus la locul lui”, descrie procedurile de reconstrucție după un cancer osos sau de țesut moale Profesorul Ozger.

FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Caria dentară – ce este și cum se tratează TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023

De asemenea, medicii reușesc să redea pacienților capacitatea de mișcare și cu ajutorul protezelor performante, precum cele modulare. În plus, protezele pot fi personalizate și se pot face reconstrucții cu ajutorul tomografiei computerizate tridimensionale.

“Eu fac atât reconstrucții cu materiale biologice, cât și cu non-biologice, dar le prefer pe cele biologice, pentru că există un risc mai mic de infecții și de complicații. De obicei, dacă folosim materiale biologice, recuperarea se face într-un procent mai bun, dar rezultatul durează. În cazul protezelor, recuperarea durează mai puțin, dar în timp, pot apărea probleme. Depinde de ceea ce rezecăm și de ceea ce putem reconstrui sau înlocui”, completează expertul Acibadem.

Protezarea este, de altfel, una dintre cele mai spectaculoase intervenții din medicina ortopedică. Aceasta se face cu succes nu numai în cazul pacienților cu tumori maligne sau benigne care afectează oasele și țesuturilor moi. Protezarea salvează sănătatea multor pacienți după accidente, traumatisme sau afectări articulare ca urmare a unor afecțiuni mai puțin grave decât cancerul.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor

Citește continuarea pe pagina următoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri