Iată principalele motive pentru care înlocuirea unui dinte lipsa nu ar trebui amânată:

Comunicat de presă

Un dinte lipsă nu este doar o problemă estetică, ci poate prezenta riscuri pentru sănătatea orală, afectând negativ stilul de viață în numeroase moduri. Doamna doctor Mihaela Dan (foto), specialist ortodont în cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, spune că fie că este vorba despre un dinte din față, fie de unul sau mai mulți din zona laterală (măsele), momentul înlocuirii lor nu mai trebuie amânat, pentru a preveni topirea structurii osoase și apariția unor complicații.

Iată principalele motive pentru care înlocuirea unui dinte lipsa nu ar trebui amânată:

1. Aspectul fetei se poate înrăutăți

Absența unor dinți și topirea osului ce are loc inevitabil după extracțiile dentare vor face ca ca obrazul sau buza să se înfunde, proporțional cu numărul de dinți lipsă, acestea nemaifiind susținute din interior și mulându-se pe conturul deformat al arcadei. Cu cât lipsesc mai multe măsele, la fel ca în cazul persoanelor în vârstă, fața cade, deoarece la închiderea gurii nu mai există stopuri în zona laterală, iar închiderea se face mai adânc.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli

“Lipsa unuia sau mai multor dinți poate modifica dramatic aspectul unei persoane și încrederea ei în sine. Pot apărea jena de a zâmbi și disconfortul social, iar în timp linia maxilarului se poate mișca, apărând schimbări faciale care pot face ca o persoană să pară mai în vârstă decât este cu adevărat”, spune specialistul ortodont.

2. Sensibilitate și mobilitatea dentară

Având de făcut și treaba dinților lipsa, dar mai ales din cauza faptului că întreaga forță musculară se distribuie pe mai puțini dinți, aceștia sunt suprasolicitați, putând apărea retracția gingivală și osoasă, dar și afectarea smalțului prin tocirea lui anormală și prin sărirea primelor de smalț de lângă gingie (leziuni cuneiforme) și apariția sensibilității dentare.

De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Cum să alegi componente pentru baia ta

3. Migrări dentare

In cazul unui dinte lipsa, dinții vecini sau dintele corespunzător de pe maxilarul opus pot migra, făcând dificilă realizarea ulterioară a unor lucrări. “Pentru readucerea într-o poziție mai favorabilă există două posibilități: fie trebuie aplicat aparat dentar și uneori și miniimplanturi ortodontice, fie dintele migrat excesiv va fi șlefuit pentru a ajunge la aceeași înălțime cu vecinii lui. Înclinările dentare împiedică periajul dentar corect și favorizează acumularea resturilor alimentare, urmate de apariția cariilor și a pungilor gingivale”, spune doamna doctor Mihaela Dan, ortodont.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri