Iată principalele motive pentru care înlocuirea unui dinte lipsa nu ar trebui amânată:

4. Afectarea zambetului

Zâmbetul poate avea de suferit dacă lipsesc unul sau mai mulți dintre următorii dinți: incisivi, canini și primii premolari superiori. Rar există persoane cu un zâmbet atât de larg, încât să ajungă până la primul molar. Și cum zâmbetul ne redă încrederea în noi și este interfața dintre noi și societate, starea noastră de spirit și modul în care vom fi percepuți se vor îmbunătăți.

5. Dificultăți de alimentație

Chiar și când lipsește o singură măsea (molarul de 6 ani se pierde cel mai repede, iar la nivelul lui se face masticația cu maximă eficiență), alimentele nu mai sunt strivite suficient de bine, stomacul face un efort suplimentar pentru digerarea lor, iar absorbția elementelor nutritive este mai redusă. “În plus, faptul că nu putem mesteca în mod corespunzător sau la fel de ușor ca înainte poate face ca alimentația să fie mult mai dificilă. De exemplu, orice aliment poate ajunge în spațiul gol lăsat de dinte și poate provoca durere dacă este atinsă gingia”, atenționează doamna doctor Mihaela Dan.

Așadar, amânarea înlocuirii unuia sau a mai multor dinți lipsa ne afectează atât fizic, cât și psihologic, iar uneori și efortul finaciar va fi mai mare, pentru a rezolva și complicațiile apărute ca urmare a trecerii timpului.

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii Orto-Implant Expert.

Foto homepage: By Antonio Guillem /Shutterstock


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Motive pentru care înlocuirea unui dinte lipsa nu ar trebui amânată.