Specialistul ortodont ne dezvaluie cele mai importante lucruri de care trebuie să ținem cont după un implant dentar pentru a grăbi vindecarea și a preveni eventuale complicații.

Curățarea implantului dentar este cel mai bun lucru pe care îl puteți face acasă pentru a vă asigura o durată de viață lungă a implantului. Acest lucru este deosebit de important în zilele imediat următoare intervenției chirurgicale. “Rutina de îngrijire dentară poate fi reluată începând de a doua zi, având grijă ca la periaj să nu fie atinsă cu periuța zona intervenției. De la a treia zi poate fi spălată cu grijă, cu o periuță moale, și partea cu intervenția chirurgicală. Pentru stimularea vindecării putem clăti ușor cu ceai de salvie la temperatura camerei, începând de a doua zi, timp de o săptămână”, recomandă specialistul ortodont.

În ceea ce privește alimentația, în primele 2-3 zile sunt indicate alimentele moi, la temperatura camerei, fiind de evitat cele dure, prea calde, prea reci, băuturile carbogazoase, alcoolice și lactatele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Îți doresc timp…

Fumatul trebuie evitat timp de cel puțin 2 săptămâni după operație, pentru a permite oxigenarea mai bună a zonei și a grăbi astfel vindecarea. Pentru succesul pe termenul lung al implantului, se recomandă renunțarea definitivă la fumat.

Este necesar un control după 10-14 zile pentru îndepărtarea firelor de sutură și apoi ori de câte ori va recomanda medicul.

Așadar, pentru ca implantul dentar să fie o reușită este foarte importantă și contribuția pacientului, prin acordarea unei atenții deosebite perioadei de recuperare.

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Clinica aduce la un loc medici specialisti in domeniile: ortodontie, estetica dento-faciala, endodontie, chirurgie, parodontologie, protetica, ce isi desfasoara activitatea sub indrumarea Dr. Mihaela Dan. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

Foto homepage: Africa Studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri