Culorile au influente puternice asupra noastra. Culorile ne influenteaza psihicul, ne intristeaza sau ne energizeaza, ne predispun la relaxare sau ne tonifica si au efecte asupra starii de sanatate.

Verdele

Verdele este cea mai relaxanta culoare pentru ochi si totodata este culoarea naturii, inducand senzatia de vacanta, bucurie, copilarie, joaca, libertate. Aceasta culoare face o persoana sa se simta energizata, mai tanara, revigorata si sanatoasa, de aceea costumele medicilor sunt verzi. Verdele este culoarea sperantei, a pozitivismului, a echilibrului si autocontrolului.

Cei care iubesc verdele sunt predispusi insa la boli hepatice, biliare si digestive in general. Este benefic in depresie, probleme sentimentale, hipertensiune, insomnie, migrene, alergii, hipertensiune, gripa, nevralgii, tulburari de vedere cat si pentru tumori benigne sau chiar boli de cancer. Verdele este cea mai utilizata culoare impotriva stresului.

Albastru

Aceasta este o culoare opusa rosului. Este indicata cardiacilor pentru ca relaxeaza, calmeaza, scade presiunea arteriala avand efecte hipotensive, scade bataile inimii si calmeaza respiratia. Albastrul scade tonusul muscular si apetitul, iar in plan psihologic linisteste, induce senzatia de siguranta, protectie, de aceea politistii si pilotii au uniforme albastre. In bolile psihice albastrul reduce crizele, fiind o culoare indicata schizofrenicilor. Atentie insa, folosit in exces induce somnolenta (este indicat celor care sufera de insomnie) si chiar depresie (este indicat celor hiperactivi, foarte stresati sau irascibili). Predispune la ideatie, imaginatie, visare.

Albastrul stimuleaza imunitatea, calmeaza febra, reduce inflamatiile, aduce liniste si optimism, avand efecte psihostabilizante. Este culoarea fidelitatii si seriozitatii, dar si a concentrarii, observandu-se ca pe o perioada limitata studentii au rezultate mai bune daca invata in camere albastre (sau galben deschis) si culturistii ridica mai mult. Albastrul are proprietati sedative si stimuleaza imunitatea.

Galbenul

Galbenul este cea mai tonica culoare din toate punctele de vedere. Peste tot are efecte stimulative: stimuleaza memoria si atentia, fiind cea mai indicata culoare pentru cei care invata sau lucreaza intr-un mediu care necesita aceste abilitati. Este o culoare deschisa, culorea soarelui, a verii, a florilor, culoarea care se asociaza cel mai bine cu verdele, cu natura. Stimuleaza sistemul nervos (activand SRAA), dinamismul, initiativa, curajul, gandirea pozitiva, curiozitatea si creste capacitatea de munca. Combate depresia si creste stima de sine, moralitatea, simtul onoarei si dragostea de viata. Este indicata celor care depund atat efort intelectual cat si fizic, celor care lucreaza in stres sau au probleme digestive.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri