Sangele este inca un mister pentru noi. Desi se sustine ca se cunosc multe lucuri despre acesta, totusi raman destule nedescoperite. Nimeni in lume nu a reusit pana acum sa faca sange artificial. De asemenea, sangele detine unele dintre cele mai importante celule imunitare

S-au scris multe informatii despre grupele sanguine, despre ceea ce determina ele in modul de dezvoltare dar mai ales in modul de raspuns al organismului nostru fata de anumiti factori de mediu, s-au descris si dietele corespuzatoare grupelor sanguine, insa la mijloc exista insa controverse.

Din pacate multe persoane neavizate medical sau insuficient documentate au facut anumite afirmatii, dintre care unele gresite, astfel ca cititorii au devenit nesiguri atunci cand se gandesc la faptul ca anumite aspecte din viata lor sunt determinate de grupa sanguina pe care o poseda. In acest articol va propun sa intram mai mult in detalii si sa incercam sa scoatem in evidenta legatura dintre grupa sanguina si anumite aspecte din viata noastra, legatura ce a fost evidentiata prin studii de specialitate realizate atat empiric, cat si imagistic, biochimic, genetic etc. Un lucru este cert: grupa sanguina este importamnta pentru a intelege o serie de diferente fundamentale intre oameni.

Din cercetarile efectuate pana la momentul actual peste 65% din boli au la baza nutritia. In ceea ce priveste planul nutritinal al grupelor sanguine precum si raportul pe care oamenii il creaza cu mediul, nu putem spune ca predispozitiile in functie de acestea sunt STRICT valabile pentru orice boala, ca trebuie sa respectati intocmai dietele grupelor sanguine (doar daca sunteti sanatosi, dar sunt persoane cu diabet, cu boli cardiace, hepatice, renale, aflate intr-un dezechilibru hormonal cum sunt mai ales tinerii etc, iar in cazul acestora o astfel de dieta trebuie adaptata, corelata cu o nutritie corespunzatoare patologiei pe care pacientul o poarta). Insa aceste planuri ale grupelor sanguine sunt extrem de eficiente in preventie, in refacerea si mentinerea excelenta a tonusului sistemului imunitar, in detoxifierea sanguina si a intregului organism, in mentinerea homeostaziei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate

Din pacate insa nu doar boala reprezinta o “limita” sa spun asa cu privire la alimentatia structurata pe grupele sanguine. In celebra carte scrisa de cei doi medici, tata si fiu, doctorii J.Dadamo, din SUA – “4 grupe sanguine, 4 diete” - putem afla multe secrete uimitoare despre noi pe care nu le-am constientizat pana acum si care sunt dovedite in multiple studii. Cum spuneam mai sus, nu doar boala determina sau ar trebui sa determine modificari in dieta noastra, ci si obisnuinta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri