15 Mai 2019 publicat în Sanatate 6 share-uri

Odata efectuat implantul dentar, multi pacienti sunt surprinsi de cat de simpla este procedura si cat de putin disconfort exista dupa aceea

Invinetirea zonei

Acest efect nu apare obligatoriu la toti pacientii, insa este un fenomen natural, cauzat de acumularea de sange in tesuturile din zona respectiva. “In functie de permeabilitatea vasculara si capacitatea de coagulare a sangelui, invinetirea este absenta, mai redusa sau mai accentuata. Femeilor le este recomandat sa nu programeze aceasta procedura in perioada menstruala, deoarece capacitatea de coagulare a sangelui este modificata, iar riscul de invinetire este mai mare”.

Gust de sange in gura

Cata vreme cantitatea de sange este redusa, astfel incat saliva capata o tenta rozalie, totul este normal, insa daca sangerarea apare in cantitate mare, cu sange rosu viu, este necesara prezentarea la medicul.

Restrictii alimentare

Desi mancatul poate fi o provocare in primele zile, este important ca dieta sa cuprinda alimente hranitoare, care vor oferi organismului energie si vor sustine procesul de vindecare. “Sunt recomandate alimente mai moi si mestecarea lor departe de locul implantului. Trebuie evitate alimente precum popcorn, seminte sau fructele tari, precum si mancaruri calde sau picante. In general, majoritatea pacientilor pot reveni la o dieta normala dupa sapte pana la zece zile post-interventie”, explica doamna doctor Mihaela Dan.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin!

Nu in ultimul rand, un stil de viata sanatos este esential pentru o recuperare reusita. Fumatul va intarzia vindecarea zonei deoarece nicotina din tutun reduce fluxul de sange catre tesuturile moi, fapt care incetineste procesul de vindecare si afecteaza sanatatea pe termen lung a gingiilor si a osului.

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT.

Foto homepage: Billion Photos /Shutterstock

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri