15 Mai 2019 publicat în Sanatate 6 share-uri

Odata efectuat implantul dentar, multi pacienti sunt surprinsi de cat de simpla este procedura si cat de putin disconfort exista dupa aceea

Chiar si in ziua de astazi multe persoane se tem inca de interventia de inserare a unui implant dentar fie din lipsa informatiei, fie din cauza completarii golurilor de informatii cu povesti uneori nu tocmai linistitoare.

Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, spune ca progresele din domeniul medical au facut ca implantul dentar in sine sa devina o procedura chirurgicala relativ simpla, iar recuperarea sa implice un disconfort minim pentru pacient.

Odata efectuat implantul dentar, multi pacienti sunt surprinsi de cat de simpla este procedura si cat de putin disconfort exista dupa aceea. Interventia in sine este complet nedureroasa, deoarece se realizeaza sub anestezie locala. Acasa, insa, organismul fiecarui pacient reactioneaza in felul sau, dar daca stim la ce sa ne asteptam putem gestiona cu succes orice eventuala problema. Iata, asadar, la ce trebuie sa ne asteptam in zilele de dupa aplicarea unui implant dentar:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Uitați-vă bine la el! El este venerabilul Jindai Sakura, cel mai bătrân copac sakura din Japonia și din lume. Îi ghiciți vârsta?

Durere usoara sau moderata

Foto: Vlad Kochelaevskiy /Shutterstock

Dupa trecerea efectului anesteziei locale este de asteptat sa apara senzatia de durere, moderata sau usoara, in functie de fiecare pacient in parte. “Insa, daca urmam sfatul medicului si luam antialgicele/antiinflamatoarele prescrise, durerea dispare. Iar pentru prevenirea infectarii zonei, care si ea ar putea duce la durere, dar mai ales la compromiterea implantului, trebuie sa luam si antibioticul prescris si sa respectam toate indicatiile medicului chirurg”, spune specialistul ortodont.

Umflarea zonei

Aceasta este modalitatea organismului de a raspunde la trauma, controlata de altfel, la care a fost supus, si face parte din procesul de vindecare. “Aceasta reactie reprezinta o acumulare de lichid, moale, pufoasa la atingere si dureroasa, asemanatoare infectiilor severe din zona orala. Umflarea este maxima la 48 ore de la interventie si descreste treptat, astfel incat dispare in cateva zile. Reducerea sanselor de aparitie a edemului se face prin aplicarea postoperator a unor pungi de gheata, in reprize de 10-15 minute, urmate de 10-15 minute pauza. Exista si pacienti la care organismul raspunde mult mai bland, cu o umflare discreta, aproape imperceptibila”, adauga specialistul.

S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri