1 Februarie 2019 publicat în Sanatate 46 share-uri

Depistat în stadiii incipiente, cancerul de col uterin este vindecabil în proporție de 90, chiar 95 la sută, testați-vă regulat!

O soluție pentru a preveni acest tip de îmbolnăvire este vaccinarea. Spre deosebire de alte virusuri, HPV nu circulă prin sânge, ci intră pur și simplu în celulele colului uterin. De aceea, corpul nu reacționează ca la alte virusuri, pe care le detectează și ia măsuri să le anihileze. Vaccinul introduce în circulație, prin injectarea intramusculară, anticorpi care imită HPV tocmai pentru a alerta organismul. Vaccinurile furnizează protecție împotriva tulpinilor oncogene 16 și 18.

“Este recomandat ca vaccinul să fie făcut atât fetelor, cât și băieților la 11, 12 ani. Copiii pot fi vaccinați după vârsta de 9 ani. Este de dorit ca vaccinul să se facă până la 21 de ani la băieți și până la 25 la fete. Se recomandă ca vaccinul să fie administrat în 3 doze standard: a doua doză se injectează la două luni de la prima, iar a treia doză, după 6 luni de la cea de-a doua. Băieții și fetele cu vârsta sub 15 ani pot primi doar două doze. Dovezile medicale au arătat eficacitatea vaccinului după 5 ani de la administrarea a 3 doze unui grup de copii, astfel încât nu este nevoie ca vaccinul să fie repetat”, explică profesorul Mehmet Faruk Köse, ginecolog oncolog  în cadrul Spitalului Universitar ACIBADEM Atakent.

Așadar nu ezitați să vă vaccinați copiii și să mergeți anual la ginecolog pentru consult, ecografie și test Babeș Papanicolau. Și optați pentru cei mai buni specialiști. În cazul în care este necesară o intervenție chirurgicală pentru prevenirea sau tratarea cancerului de col, experiența chirurgilor este foarte importantă pentru prevenirea complicațiilor și pentru o bună speranța de viață a pacientelor cu cancer de col uterin.

Foto homepage: Naeblys /Shutterstock

Foto int: Chinnapong /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri