24 Ianuarie 2019 publicat în Sanatate 5 share-uri

Unghia încarnată este o problemă dureroasă, care afectează de obicei degetul mare de la un picior sau de la ambele.

Una dintre cele mai frecvente și, probabil, printre cele mai dureroase probleme care apar la nivelul unghiilor, patului unghial și plicilor unghiale este unghia încarnată sau, în termeni medicali, onicocriptoza. De cele mai multe ori aceasta fie este rezultatul unei tehnici incorecte de tăiere a unghiilor, fie apare ca urmare a unor activități care exercită o presiune foarte mare asupra degetelor de la picioare.

unghie incarnata

Foto: Artemida-psy /Shutterstock

“Activitățile care presupun lovirea cu piciorul în mod repetat a unui obiect sau exercitarea unei presiuni pe degetele de la picioare pentru perioade lungi de timp pot provoca vătămarea unghiilor, crescând riscul de încarnare. Persoanele care practică balet, fotbal sau kickboxing trebuie să acorde o atenție deosebită în acest sens, fiind predispuse la a dezvolta astfel de probleme”, atenționează domnul doctor Laurențiu Vladau.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Manichiura cu efecte ombre sau gradient - la fel de seducătoare și în această primăvară: 20 de modele superbe (și în tendințe) de unghii ombre și gradient

Modalitati de tratament

În stadiu incipient, pielea din jurul unghiei devine umflată sau tare și își face apariția durerea la exercitarea de presiune pe deget. În cazurile ușoare, deplasarea repetată manuală a plicii unghiale de lama unghială și tăierea în formă pătrată, cu margini libere a unghiei poate duce la vindecare. ​

“Există anumite opțiuni de tratament la domiciliu care ar putea ajuta la ameliorarea problemei. Înmuierea piciorului timp de 15-20 minute în apă călduță cu oțet (o parte oțet alb la patru părți apă) și 2 linguri de sare Epsom, utilizarea de antiinflamatoare orale și aplicarea de unguente antibacteriene pe partea afectată a unghiei, precum și introducerea unei mici mici bucăți de bumbac între unghie și piele pot ajuta la vindecarea problemei în cazurile ușoare”, spune specialistul dermatolog.

Dacă problema avansează până la infecție, simptomele pot include: pielea roșie, umflată, senzația de durere, sângerare, puroi.

Citește mai multe informații pe pagina următoare >>> 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri