Totul în jurul nostru este comunicare. Chiar și lucrurile neînsuflețite, cum ar fi o simplă periuță dentară, ne pot comunica lucruri importante, dacă le acordăm atenția cuvenită.

Dacă periuța de dinți are un miros neplăcut

Periuțele de dinți pot fi o bază de reproducere pentru bacterii, în urma studiilor descoperindu-se că perii lor pot conține microorganisme dăunătoare, cum ar fi Streptococcus mutans (care poate provoca carii dentare) și Candida albicans (o ciupercă ce poate provoca infecție fungică). “Temerile legate de bacteriile prezente în baie determina multe persoane să își acoperă periuțele de dinți, insă capacele din plastic păstrează periile mai umezite și, prin urmare, germenii se înmulțesc repede, favorizând apariția mirosului neplăcut”, explică specialistul ortodont.

Ce e de făcut: “În primul rând, să înlocuim periuța de dinți imediat și să renunțăm la folosirea capacului. După utilizare, periuța de dinți trebuie curățată, scuturată și lăsată să se usuce în aer liber”, recomandă medicul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Așadar, periuța dentară este un instrument ce ne ajută să ne păstrăm sănătatea dinților și să avem un zâmbet curat și strălucitor atâta vreme cât o folosim cum și cât trebuie.

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie şi ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Facultatea de Stomatologie, completandu-şi studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodonţie şi ortopedie dento-faciala. Dorinţa de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in ţara şi in strainatate, precum şi infiinţarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informaţii sunt disponibile aici.

Foto homepage: Alexey Broslavets /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri