Totul în jurul nostru este comunicare. Chiar și lucrurile neînsuflețite, cum ar fi o simplă periuță dentară, ne pot comunica lucruri importante, dacă le acordăm atenția cuvenită.
Periajul în mod regulat este esențial pentru menținerea dinților și gingiilor sănătoase și pentru prevenirea problemelor de sănătate orală. Ba mai mult, doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont în cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, spune că periuța dentară merită să îi acordăm o atenție deosebită, deoarece semnele pe care aceasta ni le transmite ne pot ajuta la păstrarea sănătății orale pe termen lung.

Totul în jurul nostru este comunicare. Chiar și lucrurile neînsuflețite, cum ar fi o simplă periuță dentară, ne pot comunica lucruri importante, dacă le acordăm atenția cuvenită. Iar unele dintre ele ne pot influența sănătatea.

Urme de sânge pe periuță și în chiuvetă

Urmele de sânge pe periuță și în chiuvetă reprezintă, de obicei, primul semn de gingivită. “Dacă gingiile sunt umflate, roșii și sângerează ușor la atingere, aveți gingivită, care este stadiul inițial, din fericire reversibil, al parodontozei. Sângele conține celulele de apărare împotriva bacteriilor, iar corpul îl trimite acolo unde acestea sunt prezente: spre zonele dentare cu placă bacteriană sau resturi alimentare care duc la înmulțirea bacteriilor, adică lângă gingie”, explică specialistul ortodont.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Amnezia infantila – de ce nu ne amintim primii ani de viata? Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Ce e de făcut: zona respectivă trebuie curățată din ce în ce mai bine și în nici un caz evitată la periaj, deoarece acest lucru va favoriza acumularea a și mai multă placă bacteriană, iar sângerarea va fi și mai mare. Regula de aur: periem până nu mai sângerăm.

Peri tociți, decolorați

Acest lucru este semn că periuța este deja foarte veche și nu își mai îndeplinește corect rolul, fiind momentul că ea să fie înlocuită.

Ce e de făcut: este timpul pentru o nouă periuță dentară, de preferat tot cu peri colorați, care să indice gradul de uzură. Un reminder în calendar poate fi util pentru a o schimba peste 2-3 luni.

Peri înclinați, împrăștiați

Chiar și dacă periuța este aproape nouă, dacă ea prezintă peri aproape orizontali și ciufuliți, înseamnă că periajul este prea agresiv, iar în timp smalțul se va toci, iar gingia se va retrage.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Pluto în Vărsător 2023 -2043 – Este vremea schimbărilor istorice pentru următoarele 3 zodii! Li se va schimba destinul în următorii ani 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Ce e de făcut: “În acest caz există două opțiuni: fie schimbarea tehnicii de periaj, fie folosirea unei periuțe electrice cu senzor de presiune, care avertizează sonor sau luminos sau chiar se oprește dacă presiunea este prea mare și riscăm să periem și rădăcinile și să ne alegem cu sensibilitate dentară”, atenționează doamna doctor Mihaela Dan.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri