Acneea pe spate și piept - de ce apare și cum poate fi prevenită

12:12, 17 Decembrie 2018 publicat în Sanatate

Acneea poate afecta orice parte a corpului care prezintă glande secretoare de sebum și foliculi de păr, inclusiv spatele, pieptul și umerii.

3. Materialele care vin în contact cu pielea

Îmbrăcămintea din material care nu permite pielii să respire poate fi un alt factor iritant care favorizează apariția acneei pe spate, piept sau umeri.

“Sunt recomandate obiecte vestimentare din materiale care permit pielii să respire, ideal bumbac și inbrăcaminte lejeră, eventual tricouri schimbate frecvent pe parcursul zilei, spălarea la temperatura ridicată a tricourilor și prosoapelor, însoțite, bineînțeles, de o igienă strictă”, spune domnul doctor Laurențiu Vlădău.

Citeste si:
Patru uimitoare metode de înfrumusețare cu balsam de buze
Patru uimitoare metode de...

Așternuturile, fețele de perne și alte materiale care intră în permanență în contact cu pielea pot absorbi uleiurile și bacteriile de pe piele în timp. “Acest context reprezintă un mediu propice de reproducere pentru bacterii. Este recomandat să schimbăm lenjeria de pat în mod regulat, cel puțin o dată pe săptămână, pentru a reduce riscul de apariție al acneei corporale pe spate și pe piept”, recomandă specialistul dermatolog.

În cazul în care “acneea” la nivelul spatelui nu este însoțită și de leziuni la nivelul feței și decolteului, la adulți care nu au suferit în precedent sau în adolescență de acnee, de cele mai multe ori problema este, de fapt, foliculita. Această se prezintă sub forma unor “pustule” și coșuri inflamate, și mai puțin puncte negre și apare frecvent la persoane care poartă îmbrăcăminte strâmtă, sintetică, care transpiră, sportivi care se antrenează frecvent, persoane supraponderale, diabetici sau în cazul în care persoana este purtător de stafilococ auriu. Tratamentul se bazează pe măsuri generale și medicale.

Citeste si:
Șamponul uscat - minighid de folosire corecta a acestui produs de...
Șamponul uscat - minighid de...

În cazul în care urmarea acestor sfaturi de îngrijire la domiciliu nu ajută la îndepărtarea acneei de pe spate, piept sau brațe, sau dacă afecțiunea se prezintă sub formă chisturi, noduli, cu pigmentare post-inflamatorie sau cicatrici, este recomandată o vizită la medicul dermatologul, pentru a discuta despre variantele de tratament prin care problema poate fi îndepărtată definitiv.

Foto homepage: Tatchai Mongkolthong /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri