6 Noiembrie 2018 publicat în Sanatate 2 share-uri

'Hiperpigmentare' este un termen folosit cu sens larg, fiind asociat atat cu decolorarea pielii provocata de acnee, cu pistruii, petele solare sau intunecarea tonului pielii din cauza unor afectiuni cum ar fi psoriazisul si eczemele.

“Hiperpigmentarea apare uneori si ca un efect secundar al unor medicamente sau la contactul cu unele substante chimice, cum ar fi cele folosite in desenarea tatuajelor. Produsele iritante, chiar si cele folosite pentru tratamentul acneei, precum retinoizii, benzoil peroxidul, hidroxiacizii, chiar daca sunt de multe ori folosite pentru tratamentul pigmentarii, utilizate inadecvat vor agrava sau favoriza hiperpigmentarea”, a completat domnul doctor Laurentiu Vladau.

3. Expunerea la soare

Expunerea in exces la radiatiile solare este cea mai frecventa cauza a hiperpigmentarii cutanate. Petele solare au, de obicei, o culoare maro deschis (pistrui) si apar mai ales pe fata, pe gat, pe piept si pe maini – asadar in zonele care sunt expuse in principal razelor UV. Persoanele care au tonuri deschise pana la medii ale pielii vor dezvolta pistrui, care devin si mai pregnanti odata cu expunere continua la soare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

“Expunerea la soare fara folosirea unor produse cu factor de fotoprotectie va favoriza si agrava intotdeauna hiperpigmentarea. De obicei, melanina absoarbe majoritatea radiatiilor ultraviolete daunatoare ale soarelui, dar daca pielea este expusa acestor radiatii UV prea mult timp, nu doar ca pot aparea pete pe piele si pistrui, dar exista riscul ca petele deja existente sa devina mai intunecate si mai vizibile”, atentioneaza specialistul dermatolog.

Desi afectiunea nu este periculoasa din punct de vedere medical, aceasta poate afecta calitatea vietii persoanelor care se confrunta cu ea, fiind asociata cu probleme cum ar fi de stima de sine scazuta si chiar depresie. Din fericire, majoritatea cazurilor de hiperpigmentare raspund bine la tratament - aceasta fiind una dintre cele mai raspandite afectiuni cutanate, exista un interes continuu in a dezvolta metode noi pentru tratarea ei, de la produse topice pana la proceduri dermatocosmetice efectuate in cabinetele dermatologice.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri