22 Octombrie 2018 publicat în Sanatate 11 share-uri

Una dintre tehnologiile recente care a revoluționat tratamentul tumorilor maligne este radioterapia ghidată prin rezonanță magnetică. Adică un aparat folosit pentru radioterapie care încorporează și tehnologia unui RMN.

“Înainte era nevoie de 30 de ședințe pentru unele tumori, acum putem aplica 5 fracțiuni, adică 5 ședințe. Adică, perioada terapiei s-a redus de la 2 luni la 2 săptămâni, un lucru extrem de benefic, în special pentru pacienții care vin din străinătate ca să se trateze la noi. Principalele indicații pentru acest tip de radioterapie ghidată prin rezonanță magnetică sunt cancerul de sân (anumite tipuri și localizări), cancerul de plămâni (anumite cazuri), cancer hepatic, metastazele hepatice, cancerul pancreatic, tumorile abdominale și tumorile de prostată”, spune Prof. Dr. Enis Ozyar.

Expertul estimează că, în următorii 10 ani, radioterapia ghidată prin rezonanță magnetică (MRIdian Linac) va fi folosită pe scară largă. Aceasta poate fi aplicată și copiilor și nu este condiționată de dimensiunea tumorilor.

În Europa, radioterapia ghidată prin rezonanță magnetică se aplică în centre medicale din Germania, Italia, Olanda, Franța, Danemarca și în Spitalul ACIBADEM Maslak din Istanbul. Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății spun că rata de supraviețuire după cancer este mult mai mare în țările dezvoltate, unde pacienții au acces la tratamente de ultimă oră, cum este și radioterapia ghidată prin rezonanță magnetică.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri