31 Iulie 2018 publicat în Sanatate 2 share-uri

Așa numita 'iritație la căldură' sau sudamina apare atunci când corpul transpiră mai mult decât de obicei, astfel explicându-se faptul că ea este întâlnită mai frecvent în timpul lunilor de vară.

În mod obișnuit, erupția cutanată se estompează atunci când pielea este lăsată să se răcească. Cu toate acestea, dacă problema se înrăutățește, nu dispare după câteva săptămâni sau dacă apar semne de infecție (durere, umflare, febra sau frisoane), este indicat să ne adresăm unui medic dermatolog. Tratamentul medical este necesar doar dacă zona devine infectată.

Prevenție

Pentru a preveni erupția cutanată la căldură este recomandată evitarea situațiilor care pot duce la transpirație excesivă, cum ar fi mediile fierbinți și umede.

“Sunt de evitat și exercițiile intense când este foarte cald, iar în cazul unor temperaturi ridicate este binevenită utilizarea de aer condiționat, ventilatoare și dușuri și băi răcoroase pentru a menține o temperatură adecvată a corpului. Pentru a evita apariția de iritații, sunt recomandate hainele ușoare, care nu sunt strânse pe piele, fiind de evitat purtarea țesăturilor sintetice. Totodată, foarte important este și consumul unei cantități adecvate de lichide”, recomandă domnul doctor Laurențiu Vlădău.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Caria dentară – ce este și cum se tratează Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Iritația de la căldură poate fi confundată în unele cazuri cu alergii post medicamentoase, urticarie, erupții virale, acnee, foliculită, iar diagnosticul este în general bazat pe un istoric amănunțit și aspect clinic caracteristic.

Foto homepage: Nina Buday /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri