La ce riscuri de sănătate ne expun arsurile solare

12:07, 30 Iulie 2018 publicat în Sanatate7 share-uri

Arsura solară reprezintă un semn clar că ADN-ul din celulele pielii a fost deteriorat de expunerea în exces la soare. Acest fenomen accelerează îmbătrânirea pielii și crește riscul de apariție a cancerului de piele.

În ciuda avertismentelor cu privire la efectele negative are arsurilor solare, multe persoane se expun în exces razelor arzătoare ale soarelui pentru a obține mult doritul bronz sau pur și simplu pentru a se bucura cât mai mult de sezonul cald.

Domnul doctor Laurențiu Vlădău, specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie, atenționează că pericolele asociate cu arsurile solare sunt mai mult decât cosmetice, astfel că prevenirea apariției lor va ajuta la evitarea ulterioară a unor probleme de sănătate, precum și a îmbătrânirii premature.

Citeste si:
NOU! Primer pentru scalp cu Ulei de Marula de la Wella Professionals
NOU! Primer pentru scalp cu...

Arsurile solare, spre deosebire de cele termice, cauzează deteriorarea pielii înainte de apariția roșeței. 

“Cu alte cuvinte, în stadiile inițiale ale dezvoltării arsurilor solare, senzația de durere este foarte ușoară sau lipsește chiar în totalitate, fapt pentru care multe persoane ajung să se supraexpună la soare fără să iși dea seama de pericolul implicat. Se întâmplă adesea ca după o zi petrecută la plajă, seara în cameră să observăm cu surprindere gravitatea situației: pielea înroșită, senzația de usturime și de piele care strânge – deși în timpul zilei aceste simptome nu își făcuseră simțită prezența”, explică specialistul dermatolog.

Citeste si:
Îngrijirea tenului în funcție de vârstă. Sfaturi de la specialist
Îngrijirea tenului în funcție...

Ce sunt arsurile solare

Arsura solară reprezintă un semn clar că ADN-ul din celulele pielii a fost deteriorat de expunerea în exces la soare. Acest fenomen accelerează îmbătrânirea pielii și crește riscul de apariție a cancerului de piele.

Foto: FotoDuets /Shutterstock

“Când își face apariția arsura solară, pielea devine roșie și este însoțită de senzația de durere. Dacă arsura este severă, se pot dezvolta vezicule cu lichid, iar uneori pot apărea chiar și frisoane, greață, dureri de cap și slăbiciune. Câteva zile mai târziu, pielea va începe să se cojească, deoarece organismul încearcă să elimine celulele afectate de soare", explică domnul doctor Laurențiu Vlădău.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri