In cazul in care sarcina nu te-a luat prin surprindere, ci vrei sa planuiesti venirea pe lume a bebelusului tau astfel incat totul sa iasa ca la carte ar trebui sa stii ca inainte de sarcina corpul trebuie pregatit atat fizic cat si psihologic.

6. Greutatea ideala si sportul

Ideal ar fi ca pana sa ramai insarcinata greutatea ta sa fie una normala. Aceasta o poti obtine atat prin nutritie, cat si prin sport. Fa-ti un program de exercitii pe care sa le faci de preferabil dimineata, caci energizeaza.

7. Cateva renuntari

Daca ai acele vicii despre care se vorbeste peste tot ca ar fi nocive, atunci e indicat sa renunti la ele. Tigarile vor trebui sa dispara din viata ta, la fel si cafeaua, poate o jumatate de ceasca dimineata , dar nu mai mult. Alcoolul de asemenea trebuie sa dispara, nici macar o gura nu mai ai voie.

8. Vaccinarea inainte de sarcina

In cazul anumitor boli se poate face o imunizare inainte de sarcina, insa aceasta depinde si de istoricul tau patologic. Spre exemplu pentru femeile care nu au facut bolile copilariei se recomanda vaccinarea inainte de sarcina, de exemplu impotriva rubeolei. Vaccin antigripal, antihepatitic B etc. Vorbeste cu medicul tau de familie despre acest aspect si iti va oferi informatiile necesare in functie de situatia ta personala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Sursa: kidz.ro

Citeste si alte articole pe kidz.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Metode de determinare a ovulatiei

Trateaza infertilitatea cu gonadotropine

Conceptie moderna: transferul de embrioni crioprezervati


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri