In cazul in care sarcina nu te-a luat prin surprindere, ci vrei sa planuiesti venirea pe lume a bebelusului tau astfel incat totul sa iasa ca la carte ar trebui sa stii ca inainte de sarcina corpul trebuie pregatit atat fizic cat si psihologic.

Astfel va trebui sa ai grija de sanatatea ta, incepand de la greutate si culminand cu tratarea diverselor patologii pe care le poti descoperi si de asemenea cu vaccinarea dinainte de sarcina.

Pasii pe care trebuie sa-i urmezi ca sa devii mamica:

1. Mergi la ginecolog

Inainte de a programa o sarcina mergi la medicul ginecolog si afla care este starea organelor tale genitale, daca sunt apte sau nu sa intretina o sarcina, efectueaza un test Papanicolau si analize de secretii si vorbeste cu medicul tau despre metodele de contraceptie pe care le-ai folosit pana acum. De asemenea ar trebui ca si El sa faca unele controale medicale odata cu tine.

2. Analize de urina si coproparazitologice

Nu strica sa evaluezi si functia urinara precum si posibilitatea de a avea o infectie urinara inaparenta. Acelasi lucru este valabil si pentru sanatatea intestinelor, astfel poti evalua daca exista sau nu o infectie bacteriana sau parazitara prin examene de coprocultura sau coproparazitologice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

3. Hemoleucograma

Hemoleucograma uzuala analizeaza in linii mari structura sangelui si a componentelor sale, oferind informatii despre numarul de celule pe care le contine, marimea lor, concentratia celulara dar si a unor ioni etc. Hemoleucograma poate oferi informatii cu privire la starea de sanatate a organismului, prezenta unor infectii inaparente, asimptomatice, infectii care pot afecta sarcina, de aceea este bine sa fie descoperite si tratate la timp. Se stie ca in timpul sarcinii cel mai bine este sa nu fie nevoie sa urmati niciun tratament.

4. Fa o vizita la dentist

Nici infectiile dentare nu sunt de neglijat, la fel si cariile care se pot infecta. Se cunoaste din cazuri clinice ca o infectie dentara, o simpla carie care se infecteaza poate duce la propagarea infectiei prin saliva la stomac si celelalte elemente ale tubului digestiv, prin sange la creier si meninge sau coboara spre gat unde intampina bariera imuna oferita de ganglionii latero-cervicali, care se inflameaza. Tot o infectie dentara creste considerabil riscul de raceli, astfel respectivele persoane sufera frecvent de infectii respiratorii.

Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

5. Alimentatia

Renuntati la curele de slabire drastice sau la regimul alimentar haotic si nesanatos. Adoptati un stil de viata in care sa includeti alimente sanatoase, cu vitamine, minerale, proteine, cum ar fi fructele si legumele, carnea de pui, pestele, uleiul de masline, excluzand din alimentatie mezelurile, margarina, prajelile, cartofii prajiti sau alimente fast-food. De asemenea este obligatoriu sa aveti 3 mese pe zi, ideal ar fi 4 (dimineata, pranz, amiaza si cina). Disctutati cu un nutritionist sau cu medicul de familie despre alimentatia voastra precum si despre faptul ca v-ati propus sa aveti un copil.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri