Vaginoplastia este interventia prin care se doreste aducerea diametrului lumenului vaginal la o dimensiune normala.

Vaginul este un canal muscular aflat intre vezica urinara si rect, masurand intre 7 si 15 cm. Organ elastic, vaginul are proprietatea de a-si modifica relativ diametrul, acomodandu-se penetrarii sau nasterii unui prunc. Uneori insa, din cauze ereditare, dupa o nastere sau din cauza deformatii in timp, diametrul vaginal se mareste excesiv, iar muschii vaginali isi pierd din rezistenta lor elastica.

Viata sexuala a unei femei are de suferit de pe urma acestei probleme deoarece placerea resimtita in timpul actului sexual. Exista insa o anumita proceduri chirurgicale menite sa intareasca muschii vaginului si sa refaca tesuturile care ii sustin. Una dintre acestea este vaginoplastia, interventie prin care se doreste aducerea diametrului lumenului vaginal la o dimensiune normala. Prin vaginoplastie, vaginul este stramtat, iar capacitatea de contractie a acestuia este reabilitata. Daca este cazul, vaginoplastia poate fi completata si de alte procedee de reconstructie si remodelare. Nu putine sunt femeile care apeleaza si la alte interventii precum cele de miscorare a labiilor sau de reconstructie a himenului.

Ce presupune insa interventia de vaginoplastie si ce trebuie sa stii despre aceasta? In cazul unei astfel de interventii, spitalizarea este obligatorie, iar anteoperatie trebuie sa efectuezi anumite analize ale sangelui si ale urinei. Procedura in sine nu dureaza mai mult de doua ore si se efectueaza de regula sub anestezie locala sau, la cerere si in functie de caz, sub anestezie generala. Inainte de inteventie, este interzisa administrarea oricarui medicament. Practic, in timpul interventiei, este redus surplusul de piele, iar muschii vaginului sunt stramtati prin legaturi dizolvabile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Ca in cazul oricarei operatii exista insa si anumite efecte secundare si riscuri. Trebuie sa stii ca postinterventie, aparitia unor anumite umflaturi sau dureri nu este deloc exclusa. Acestea au insa o durata temporala relativ scurta si se vindeca sub actiunea anumitor medicamente. Complicatiile ce pot surveni imediat dupa operatie sunt reprezentate de sangerarile abundente si de aceea operatia trebuie efectuata de catre un medic competent si experimentat. Activitatile obisnuite pot fi reluate dupa 7-8 zile de la efectuarea interventiei, iar contactele sexuale sunt permise dupa o perioada de aproximativ 40 de zile de la operatie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri