22 August 2017 publicat în Sanatate 26 share-uri

Odata cu dezvoltarea tehnologiei au fost obtinute rezultate importante si in tratamentele afectiunilor cardiace. In prezent, unele afectiuni cardiace sunt tratate fara a mai fi necesara interventia chirurgicala.

Un al treilea avantaj important este faptul ca in timpul interventiei sau dupa aceasta nu este nevoie aproape deloc de sange sau alte substante. in final, pacientii se vindeca mult mai repede si revin la activitate intr-o perioada mult mai scurta. Utilizand aceasta metoda, pot fi efectuate interventii coronariene bypass la 3-4 artere.

Metoda hibrid

O alta metoda, denumita metoda hibrid, este utilizata pentru tratarea pacientilor carora la unele dintre artere nu le poate fi efectuata interventia bypass, prin dispunerea unui stent coronarian prin metoda minim invaziva. Astfel, fie ca este vorba de interventia minim invaziva de bypass coronarian, fie ca este vorba de abordarea hibrida, majoritatea afectiunilor arterelor coronariene pot fi tratate cu succes, explica reprezentantii Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Poate fi utilizata si la inlocuirea valvelor

In cazul interventiilor minim invazive la valvele cardiace, se efectueaza o incizie de data aceasta in partea dreapta a sanului prin care se ajunge la inima. Deoarece in cazul operatiilor de valva inima pacientului trebuie oprita pentru ca valvele sa poata fi accesate, este obligatoriu sa se utilizeze aparatul de sustinere a activitatii inimii si a plamanilor. Pacientul este conectat la aparatul de sustinere in general prin zona inghinala dreapta.

Se efectueaza o mica incizie la nivelul arterei si venei din zona inghinala si printr-o canula pacientul este conectat la aparatul de sustinere. in timpul operatiei, se efectueaza o mica incizie la nivelul pieptului prin care se monteaza o camera de luat vederi prin intermediul careia toate operatiunile sunt urmarite pe un ecran mare. Prin aceasta metoda afectiunile valvelor mitrala si tricuspida pot fi fie vindecate fie inlocuite. Orificiile cardiace congenitale pot fi inchise prin intermediul acestei metode, explica expertii.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

Fara urme

Chiar daca faptul ca sternul nu este taiat, ceea ce este un aspect destul de important, nu este in faptul singurul. Expresia „minim invaziv” din cadrul acestei metode nu are legatura numai cu taierea pielii sau a sternului, ci cuprinde intregul concept la interventiei. Prin aceasta metoda, traumatizarea inimii este mult redusa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri