La nivel mondial, 37.000 de persoane mor in fiecare an din cauza melanomului. La nivel european se poate remarca o rata mai mare de depistare a melanomului la femei, dar o mortalitate mai mare la barbati. Pe data de 25 mai, 240 de medici dermatologi din toata tara, membri ai Societatii Romane de Dermatologie, vor oferi pacientilor consultatii gratuite pentru posibilele afectiuni pigmentare ale pielii (alunitelor).

“Vara suntem cu totii dornici sa ne bucuram cat mai mult de razele soarelui, trebuie insa sa tinem cont de radiatiile solare care pot duce la aparitia unor boli de piele si chiar la aparitia melanomului. Pielea nu uita arsurile solare, iar vara la plaja crema cu protectie solara nu trebuie sa lipseasca din geanta noastra”, spune Alexandra Bucura, Brand Manager Avene.

Foarte putine persoane folosesc intotdeauna produse cu protectie solara inainte de expunerea la soare

In cadrul campaniei Societatii Romane de Dermatologie din 2008 au fost consultati gratuit peste 2090 de pacienti la nivel national. Pentru 77 pacienti examinati s-a pus diagnosticul de melanom, iar peste 100 din pacienti au fost diagnosticati cu alta forma de cancer cutanat. Toate leziunile diagnosticate sunt determinate de expunerea indelungata si neprotejata la soare. Doar 9 pacienti dintre cei consultati in campania de anul trecut folosesc intotdeauna crema cu protectie solara cand se expun la soare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri