Pentru vechii hindusi, iasomia reprezenta floarea pe care Kama, zeitatea dragostei, o indragea cel mai mult dintre toate florile pamantului, fiind adorata pentru parfumul sau deosebit. In medicina chinezeasca, ceaiul de iasomie este folosit cu incredere de sute de ani pentru inlaturarea migrenelor si pentru stimularea circulatiei sangelui. Recent, oamenii de stiinta au descoperit ca in floarea de iasomie se gasesc anumite substante ce actioneaza pozitiv in prevenirea si tratarea cancerului.

O floare alba, gingasa, al carei miros diafan te duce cu gandul la taramuri indepartate, de basm si fericire. Da, ne referim la floarea de iasomie, floarea copacului originar din Caucaz. Pentru vechii hindusi, iasomia reprezenta floarea pe care Kama, zeitatea dragostei, o indragea cel mai mult dintre toate florile pamantului si era adorata pentru parfumul sau deosebit. Cine ar fi crezut insa ca o floare atat de frumoasa are si proprietati terapeutice remarcabile, ce o recomanda drept un remediu excelent in mentinerea frumusetii si a sanatatii organismului?

Iasomia beneficiaza insa nu doar de proprietati terapeutice, ci si cosmetice, ajutand la intretinerea tenului si a parului. Datorita efectului sau de reglare a cantitatii de sebum secretata de piele, in cosmetica, iasomia este recomandata cu precadere tenurilor cu tendinta de ingrasare sau in tratarea acneei.

In medicina chinezeasca, ceaiul de iasomie este folosit cu incredere de sute de ani pentru inlaturarea migrenelor si pentru stimularea circulatiei sangelui. Recent, oamenii de stiinta au descoperit ca in floarea de iasomie se gasesc anumite substante ce actioneaza pozitiv in sensul prevenirii si vindecarii cancerului. Extractul de iasomie este folosit ca ingredient de baza intr-un nou medicament destinat tratarii cancerului. In curele de slabire moderne, ceaiul de iasomie combinat cu ceaiul verde se afla la mare pret, fiind consumat in scopul reducerii excesului ponderal.

Esenta de iasomie are o influenta benefica si asupra sistemului nervos central, ajutand la relaxarea generala a organismului, la eliminarea stresului si a asteniei, la inlaturarea starilor depresive si la reenergizarea nervoasa a organismului. Iasomia contribuie si la tonifierea pielii si la mentinerea elasticitatii acesteia, masajul cu ulei de iasomie fiind extrem de util atunci cand se doreste destinderea muschilor contractati sau calmarea durerilor musculare.

Bineinteles ca nu putem vorbi despre capacitatile acestei flori, fara a face referire si la proprietatile plantei de a stimula impulsurile sexuale masculine si de a trata totodata frigiditatea feminina. In acelasi timp, uleiul extras din iasomie ajuta la temperarea durerilor din timpul menstruatiei si postnastere, stimuland contractiile prin care este eliminata placenta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri